28 Nisan 2024, Pazar

Naci Görür, Stres alanlarında değişim var

Naci Görür, Stres alanlarında değişim var

Naci Görür, Adana'daki depremin ardından Savrun fayını işaret etti: Stres alanlarında değişim var

Adana'nın 5.5 şiddeti ile sallanmasının ardından Profesör Naci Görür, 2 gün önce dikkat çektiği Savrun fayını yeniden işaret etti. 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede değişimler olduğunu belirten Görür, "Adana depremi Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" ifadelerini kullandı.

 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 2 gün önce Malatya depremleri üzerinden Savrun fayına değişimler gözlendiğini belirten Görür, bugün de "Adana depremi Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" dedi.

 

"SAVRUN FAYI STRES ALANI DEĞİŞİMİNE BAĞLI OLARAK OLUŞUYOR"

Görür 2 gün önce Malatya'da meydana gelen 4 şiddetindeki depremlerin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savrun fayına dikkat çeken Görür "Malatya-Uluköy depreminden sonra Tatlar-Nurhak ve Topallar-Saimbeyli'de 4,1 ve 4,0 iki deprem daha oldu. Tatlar depremi Çardak Fayı üzerinde ve artçı, diğeri ise Savrun Fayı yakınında. Bu deprem de 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olarak oluşuyor olsa gerek, sevgiyle" dedi.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Naci Görür Malatya Deprem Kozan Adana Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.