28 Nisan 2024, Pazar

Milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri var

Milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri var

Dün Meclis'te milletvekillerine sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ekonomideki güven ortamıyla yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. Yurt dışından milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri olduğunu belirten Erkan, "Rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda." dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan dün ilk kez milletvekilleriyle bir araya geldi. Erkan, 1211 sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu gereğince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerini ve kamuyu bilgilendirmek amacıyla bir sunum yaptı. Ekonomi yönetiminin attığı adımlarla ilgili bilgiler veren Erkan, ekonomide bir güven ortamı oluştuğunu ve yurt dışından gelen milyar dolarlık yatırım teklifleri olduğunu söyledi.

 

"BİZE GELEN MİLYAR DOLARLIK YATIRIM TEKLİFLERİ VAR"

Erkan, "Hem istikrar, hem de ekonomideki güven ortamıyla birlikte şu an hali hazırda yurt dışından bize gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri var. Fonlardan, varlık yönetimlerinden gelen." dedi.

 

"TEKLİF MEKTUBU MASAMDA"

Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya Bankası, ülkemizin başarı öyküsünün bir parçası olmak için çok makul rakamlarda yatırımda bulunuyor. Biz istedikçe verilen bir yatırım. Bunun yanında, rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar."

 

"REZERVLERDE İYİLEŞTİRMEYİ GÖRÜYORUZ"

TCMB rezervleriyle ilgili likidite stres testlerini yaptıklarını belirten Erkan, "Rezerv rakamları, analitik bilançodan ve diğer yayınlarımızdan gayet net şekilde gözüküyor. Şu an bizim rezervlerimizdeki artış, hem brüt hem net rezervde, hem de likidite stres testleri yapıldığında kullanılabilir rezerv göstergelerinin hepsinde büyük bir artış göstermektedir. Bu da sevindirici bir haberdir. Swap hariç net rezervlerde de iyileşmeyi görüyoruz. Yaptığımız likidite stres testlerinde herhangi bir likidite sorunumuz yoktur. KKM geçiş stratejisinde de bu stres testlerini eş zamanlı yaparak stratejimizi ona göre kalibre ediyoruz." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HafizeGayeErkan MerkezBankası Finans Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.