27 Nisan 2024, Cumartesi

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Son dakika: Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.

 

24 yaşındaki sporcu, bu turnuvada altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarıyla tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gazoz'u tebrik ederek, "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum." dedi.

 

Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, finalde Kanadalı Eric Peters ile karşı karşıya geldi. Mete Gazoz, rakibini 28-27, 28-30, 24-28, 30-28 ve 28-29 setler sonucunda 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

 

"BUGÜN GEZEGENİN EN İYİ OKÇUSU BEN OLDUM"

Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz, galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, "Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin'i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.

 

 

BİREYSELDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN İLK TÜRK OKÇU OLDU

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarısıyla tarihe geçti. Milli okçu, aynı zamanda Dünya Şampiyonası'nda finale çıkan ilk Türk okçu olurken, Dünya Şampiyonu olarak büyük başarı elde etti.

 

BRONZ VE GÜMÜŞ MADALYA SAHİPLERİNİ BULDU

Şampiyonayı 1'inci tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan Mete Gazoz'un dışında 2'nci ve 3'üncüler de madalyalarını aldı. Kanadalı Eric Peters gümüş madalyayı kazanırken, Brezilyalı Marcus D'Almeida ise bronz madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN METE GAZOZ'A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mete Gazoz'u tebrik etti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mete Gazoz Spor Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.