28 Nisan 2024, Pazar

Merkez Bankası faiz artıracak mı?

Merkez Bankası faiz artıracak mı?

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün açıklayacak. Ekonomistler 500 baz puanlık bir artış bekliyor. Merkez'in nasıl bir hamle yapacağı yapay zekaya da soruldu. Yapay zeka ekonomistlerin aksine 400 baz puanlık artış olacağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklanacak. Piyasaların merakla beklediği kararla ilgili tahmin yapay zekaya soruldu. Yapay zeka ekonomistlerin aksine 400 puanlık artış olacağını öngördü.

GEÇEN AY 500 BAZ PUAN ARTIRDI

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti. Merkez Bankası'nın bu toplantıda da faiz artırımına devam etmesi bekleniyor.

EKONOMİSTLER YİNE 500 BAZ PUANLIK ARTIŞ BEKLİYOR

Ekonomistlerin çoğu faizin 500 baz puan artarak yüzde 35 seviyesine yükseltilmesini öngörüyor Bu, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele için sıkı para politikasını sürdüreceği anlamına geliyor.

YAPAY ZEKA 400 BAZ PUANLIK ARTIŞ BEKLİYOR

Söz konusu kararla ilgili tahmini yapay zekaya da soruldu. Yapay zeka faiz artışının 400 baz puanlık olacağı yönünde görüş bildirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

MerkezBankası Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.