28 Nisan 2024, Pazar

Meclis'te gergin anlar:

Meclis'te gergin anlar:

DEM Partili milletvekillerinin Türk tarihine "katliam tarihi" suçlaması yönelttikleri gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın konuşması sırasında TBMM'de tansiyon yükseldi.

 

Gergerlioğlu'nun Usta'ya "FETÖ mensuplarıyla fotoğrafı" olduğunu söylemesi üzerine tartışma giderek büyüdü. Oturuma ara verilmesinin ardından Gergerlioğlu ve Usta'nın devam eden tartışması, diğer milletvekillerinin araya girmesiyle sona erdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülürken tansiyon yükseldi. DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'ya "FETÖ mensuplarıyla fotoğrafın var" demesi üzerine ortalık karıştı. Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Usta, "Bana attığı bu iftira ve yalan üzerinden bu kürsünün dilini kötüye kullandığı için Gergerlioğlu'na ceza verilmesini talep ediyorum." dedi. İki isim arasındaki tartışma bir süre daha devam etti.

 

"BU ÜLKEDE KATLİAMLAR YAPILDIYSA BUNUN HESABINI CHP TEK PARTİ İKTİDAR DÖNEMİNE SORMAK LAZIM"

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, DEM Partili milletvekillerinin konuşmalarında kullandığı ifadeleri hedef alarak, "Türkiye'nin tarihini kürsüden çıkıp, 'katliam tarihi' diyerek kimse kirletemez. Bu ülkenin şanlı ve şerefli tarihine kimse bir şey söyleyemez. Terör eylemlerini, PKK'ya destek vererek, Kandil'den talimat alarak söyleyenlerse hiç itibar görmez. Bu ülkede katliamlar yapıldıysa bunun hesabını CHP tek parti iktidar dönemine sormak lazım. Bunun hesabını Kandil'den emir alıp insanları katledenlere sormak lazım." dedi.

 

Bunun üzerine DEM Parti Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ise AK Partili Usta'ya karşı, "Sayın Usta, konumuz Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi ve ekonomi. Siz ekonominin geldiği durumu konuşmak ve tartışmak istemediğiniz için, bundan kaçtığınız için Türkiye tarihine irrasyonel ekonomi uygulamaları olarak yazılmış bir dönemin iktidarı olduğunuz için ekonomi konuşulacak yerde konuyu saptırıp terör hikayesi yapıyorsunuz. Biz bunu yemeyiz ama sizin sataşmalarınıza da cevap vereceğim. Siz ne demek istiyorsunuz 'maaşlarını Kandil'e gönderenler' diyerek?" şeklinde konuştu.

 

Usta'nın CHP'yi "katliamcılık" ile suçladığı gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise, "İnsan tarihini bilmezse tarihle ilgili Fesli Deli Kadir'den (Kadir Mısıroğlu) öğrendiklerini burada bize anlatmaya çalışır. Bir kere CHP, savaş meydanlarında kurulmuş, Kuva-yi Milleyi'nin devamı olan cumhuriyeti kuran partidir. O kurucu kadrolar, bugün yanmış, yıkılmış, savaştan yeni bir ülkede bir devlet kurdu. Birçok batılı devletten bile daha önce bize medeni haklarımızı tanıdı. İsterseniz biraz tarihi hatırlatayım." ifadelerini kullandı.

 

"KAYSERİ MELİH GAZİ YURDU'NUN ÖNÜNDE CEMAATLE FOTOĞRAFLARIN VAR"

Daha sonra DEM Partili Gergerlioğlu, Genel Kurul kürsüsüne çıkarak AK Partili Usta'ya hitaben, "Leyla Şahin, 28 Şubat sürecinde tıp fakültesinde okuyordu. Başörtüsünden dolayı onu okuldan attı. AİHM'ye başvurdu ve AİHM adil olmayan bir karar verdi. Ben de meydanlarda Leyla Şahin'e adalet diye yıllarca haykırdım. Çünkü o zaman siz mazlumdunuz, haksızlığa uğramıştınız. Ben o gün sizi savunduğum için pişman değilim, mazlumdunuz. Ama şimdi mazlum olduğunuz için şiddetle size karşı mücadele etmekten çok memnunum. Bunu da çok iyi bilin. Dün cemaatle siz kol kolaydınız. Sayın Leyla Şahin, senin fotoğrafların var. Kayseri Melih Gazi Yurdu'nun önünde cemaat önünde fotoğrafların var. Kalkmışsın burada 'terör terör' diye bağırıp duruyorsun. Şimdi o fotoğrafları çıkarttırma bana" dedi.

 

"BENİM KAYSERİ'DE HİÇBİR YURDUN ÖNÜNDE FOTOĞRAFIM YOK"

Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Usta söz alarak, "Ekonomiden konuşacağız tabii ki. Sayın Bakanımız cevap verecek. Kendileri bu ülkenin tarihine laf attıkları için bunlara cevap verdim bu birincisi. İkincisi ise Ömer Bey (Gergerlioğlu) çıkıp da benim adımı meydanlarda savunmadı, Müslümanların hakkını savundu. O dönem yasaklarla işinden atılan insanların hakkını savunduysa buna kimse bir şey demez. İşine gelince 28 Şubat'a sığınmayın. Üçüncüsü, benim Kayseri'de hiçbir yurdun önünde fotoğrafım yok. Olmadı, olamaz da. Bana attığı bu iftira ve yalan üzerinden bu kürsünün dilini kötüye kullandığı için Gergerlioğlu'na ceza verilmesini talep ediyorum. Benim böyle bir fotoğrafım yok. Hiç gitmediğim bir yerle ilgili iftira atıyorsa bunun hesabını vermek zorundadır." diye konuştu.

 

DEM PARTİLİLERDEN BOZDAĞ'A TEPKİ

Ardından, TBMM Başkanvekili olarak Genel Kurulu yöneten Bekir Bozdağ'ın Oluç'a söz vermemesi üzerine DEM Partili milletvekilleri ellerini sıralara vurarak tepki gösterdi ve CHP'li Cevdet Akay'ın konuşmasına izin vermedi. Bunun üzerine Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

 

USTA VE GERGERLİOĞLU ARASINDA TARTIŞMA DEVAM ETTİ

Aranın verilmesinin hemen sonrasında Leyla Şahin Usta ve Gergerlioğlu arasında "fotoğraf" tartışması sürdü. Gergerlioğlu hala '"tweetin duruyor" diye tepki gösterirken, AK Partili Usta "çıkar, kanıtla" diyerek yanıt verdi. Tartışma, diğer milletvekillerinin araya girmesi ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet Halk Partisi Leyla Şahin Usta AK Parti Politika Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.