27 Nisan 2024, Cumartesi

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

Son Dakika: Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır." dedi. Malatya Valisi Ersin Yazıcı da "Olumsuz bir durum yok, aramalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

7 KİLOMETRE DERİNLİKTE

Deprem saat 08.35'te meydana gelirken; sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Öte yandan deprem çevre illerden de hissedildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk açıklamasında "Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun yansımadı" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Malatya İli #Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da yaptığı açıklamada, olumsuz bir durumun olmadığını ve aramalarına devam ettiklerini söyledi. Vali Yazıcı, vatandaşların ağır hasarlı binalardan uzak durması gerektiğini de aktardı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Malatya Deprem AFAD Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.