28 Nisan 2024, Pazar

Kuzu göbeğinin, bilinmeyen faydaları

Kuzu göbeğinin, bilinmeyen faydaları

Doğada adeta şifa dağıtan birçok besin bulunuyor. Bu besinlerden en önemlilerinden birisi de kuzu göbeği mantarı… Kuzu göbeği mantarı uzmanlara göre her evde bulunması gereken besinler arasında yer alıyor.

Doğada nadir bulunan kuzu göbeği mantarı birçok hastalığa şifa oluyor. Kuzu göbeğinin daha önce hiç duymadığınız faydalarını sizler için araştırıp bir araya getirdik.
-Taze veya kurutulmuş bu mantar, düşük kalorilidir. 100 gramı yaklaşık 31 kalori taşır. Bununla birlikte antioksidanlar, temel mineraller ve vitaminler içeren üstün sağlık seviyelerine sahiptirler.Bu mantar çeşidi mantarlar arasında en yüksek D vitamini miktarını taşır. Yağda çözünen vitamin, kemik büyümesi ve kalsiyum metabolizmasındaki rolü nedeniyle etkilenebilir.Kuzugöbeği mantarı zengin mineral içeriği ile tanınan yabani ve yenilebilir mantarlar arasındadır.
-Bakır, hücresel metabolizmada yer alan birçok oksidatif enzim için ortak faktör olarak görev yapan temel iz elementlerinden biridir. Ayrıca kan hücresi üretimi (hemtopoiesis) ve nörotransmisyon için de gereklidir.Kuzugöbeği mantarı fosfor ve kalsiyum içerir. Kanda yeterli kalsiyum, fosfor ve D vitamini düzeyleri kemik ve dişlerin büyümesi ve gelişmesi için kritik öneme sahiptir.Ayrıca içerisinde bulunan çinko, hücresel metabolizmada ve bağışıklık fonksiyonunda önemli rol oynar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kuzu göbeğinin bilinmeyen faydaları doğa şifa kaynağı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.