27 Nisan 2024, Cumartesi

Kurumların vergi istisnası uygulaması genişletildi

Kurumların vergi istisnası uygulaması genişletildi

Kurumların yabancı paralarını TL'ye çevirmeleri durumunda vergi istisnası uygulaması genişletildi

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kurumların dövizden TL'ye geçmesi için yeni bir adım daha atıldı. Buna göre, kurumların vade sonundaki faiz ve kâr payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması, 30 Haziran 2023 tarihli bilançolardaki yabancı paralar için de uygulanacak.

 

Kurumların, döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını Türk lirasına çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYETİ

Mevcut düzenleme kapsamında, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevirmeleri ve bu suretle elde edilen Türk lirası varlığı en az 3 ay vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutuluyor.

 

YABANCI PARALAR İÇİN DE UYGULANACAK

Kararla, söz konusu vergi istisnası, 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Koruyucu Aile Günü kar Finans Ekonomi Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.