27 Nisan 2024, Cumartesi

Kültür ve Turizim Bakanı Ersoy:' Nitelikli turistleri Türkiye'ye getirmek istiyoruz'

Kültür ve Turizim Bakanı Ersoy:' Nitelikli turistleri Türkiye'ye getirmek istiyoruz'

Kültür ve Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye Gazetesi Gündem Toplantısında soruları yanıtladı.

İşte Kültür ve Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarından satırbaşları;
Türkiye'nin Turizim Potansiyeli
-Nitelikli turistleri Türkiye'ye getirmek istiyoruz
Taksi sorunu çözülecek
-Mavi taksi ve siyah taksilerin sayısı artmaya başladı.Bu iş bu sene çözülecek. Kanunlara ve nizamlara uygun bir şekilde çözülecek.Bununla ilgili adımlar atılıyor.
Turizimde 2019 beklentisi
-"Türkiye'nin turizm sektöründeki hedeflerini de ciddi oranda yükselttik. Hedefimizi 50  milyon turistten 70 milyon turiste, gelirimizi de 50 milyar dolardan 70 milyar dolar hedefine çıkarttık. Geçen seneyi çok iyi bir rakamla  46,1 milyon turist sayısıyla bırakmıştık. Bu sene ise 52-53 milyon turist hedefimiz var.
Turizm Liselerinde pilot okulların sayısı artacak
İlerleyen süreçte pilot okulların sayıları artacak. Bu okulları Turizm Koleji statüsüne getiriyoruz. Turizmde en önemli şey iletişimdir. En az üç lisanı iyi derecede öğrenebilecekleri okullar oluşturuyoruz. Ek olarak müfredatı sektörle uyumlu hale getiriyoruz.
Öte yandan yüksek sezon dediğimiz, en fazla turist çektiğimiz dönemde öğrencilerimiz uygulamalı derslerini öğretmenleri ile birlikte otellerde almalarını sağlayacağız. Bunu yaparken öğrenci açısından da cazip olması için bu otellerin öğrencilere normal stajyer maaşının üzerinde ücret vermesini sağlayacak bir anlaşma yapıyoruz. Böylece işleyiş hem öğrenci açısından, hem otel açısından hem de okul açısından cazip hale geliyor. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kültür ve Turizim Bakanı Ersoy Nitelikli turistleri Türkiye getirmek istiyoruz'

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.