02 Mayıs 2024, Perşembe

Köylerin elektriği güneşten

Köylerin elektriği güneşten

Hükûmetin Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında köylerin elektriğini yerinde karşılamak amacıyla güneş tarlaları projesi hayata geçirilecek.

Bu yerler; Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesi Kulak köyü, Çorum’un Osmancık ilçesi Gecek köyü, Elâzığ’ın Merkez ilçesi Sarıgül köyü, Konya’nın Ilgın ilçesi Gökbudak köyü olarak belirlendi.Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında projenin yurt geneline yaygınlaştırılması ve yaklaşık 300 köye ulaştırılması hedefleniyor.ORKÖY PV olarak adlandırılan projenin 3,7 milyon dolarlık finansmanı için Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından hibe sağlanacak. Güneş enerji sistemi için ihale süreci 27 Ağustos’ta sona erecek.
100 kWp kapasiteli her bir tesisin üreteceği enerji ile yaklaşık 70 hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması bekleniyor. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Köylerin elektriği güneşten

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.