27 Nisan 2024, Cumartesi

KIZILSEKİ,“ÇAĞLAYANCERİT PİLOT BİR BÖLGE”

KIZILSEKİ,“ÇAĞLAYANCERİT PİLOT BİR BÖLGE”

Üzeyir Kızılseki; “Yerel seçimlerde partimizin belediye başkanı adayı olarak tekrar sahnede olacağım”

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde kısa sürede yaptığı hizmetlerle göz dolduran Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, eğitimden sağlığa, turizmden alt yapıya bir biri ardına hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini topluyor.

Belediye Başkanı Kızılseki, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde partisinden belediye başkanı aday adayı olduğunu gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna duyurdu.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerin ardından Çağlayancerit Belediye Başkanlığı’na seçilen Üzeyir Kızılseki, görev süresi boyunca ilçe tarihinde görülmemiş yatırımların altına imza atmayı başardı. Çağlayancerit’te alt ve üst yapıda yapılan çalışmaların ardı arkası kesilmezken, ilçe merkezine vizyon katan projeler devam ediyor.

Çağlayancerit Belediye Başkan Üzeyir Kızılseki, ilçedeki yatırımlar ve çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde partisinde belediye başkanı aday adayı olduğunu da ilk kez gazetemiz aracılığı ile duyuran Kızılseki, “Önümüzde yerel seçimler var. Güzel işler yaptığımızı, eksiklerimizin olduğunu bu eksikleri tamamlamak adına vatandaşlarımızdan ve partimden uygun görülürse 5 yıl daha görev istiyorum. Yerel seçimlerde partimizin belediye başkanı adayı olarak tekrar sahnede olacağım.” dedi.

“ÇAĞLAYANCERİT PİLOT BİR BÖLGE”

Çağlayancerit’in pilot bir bölge olduğuna işaret eden Başkan Kızılseki, yeni dönemde yeni bir ekiple Ak Belediyeciliğin Türkiye’yi hedeflediği noktaya getireceğini belirtti.

Kendisinin bu ekibin içerisinde yer almak istediğini ifade eden Kızılseki; “Çağlayancerit pilot bir bölge. Kuzey ilçelerinin Kahramanmaraş’a yakınlaştırılmasındaki tek çare kuzey ilçelerini Çağlayancerit üzerinden Kahramanmaraş’a bağlamak. Yakın bir gelecekte bunun olacağına inanıyorum. Yeni dönemde yeni bir ekiple ben Ak Belediyeciliğin Türkiye’yi hedeflediği noktaya getireceğine inanıyorum. Bende 2023 hedefleri doğrultusunda bu ekibin içerisinde heyecanla yer almak istiyorum.” diye konuştu.

Göreve gelmeden verdiği sözlerin büyük bir bölümünün hayat geçirildiğini kaydeden Kızılseki ilçeye yapılan yatırmaları şu başlıklar altında özetledi:

“700 BİN METREKARE KİLİT PARKE YAPTIK”

“İlçemiz için ulaşımdan eğitime, sağlıktan sosyal donatı alanlarına kadar 5 yılık bir plan yapmıştık. Aradan geçen 4,5 yıl sonun da planlanan projelerin yüzde 85’ini hayat geçirdik. Çağlayancerit’in belediye tarihinde ilkleri başardık.

Kahramanmaraş’a yakınlaşmamız için Çağlayancerit-Dulkadiroğlu yolu projesini ortaya koyduk. Bu konuyla ilgili ortak akıl oluşturduk. Yatırıma hazır bir proje var. Yatırımların yolu açıldığında bu yolu hizmete açacağız. İlçemizde 150 kilometrelikle yolun 130 kilometresinin büyük bir bölümünü asfaltla kapladık.

Bizim ilçemiz hizmetleri diğer ilçelere göre 30 yıl geriden takip ediyordu. Bizim şu anda yaptığımız alt yapı, gurup yolları ve kilit parke gibi yatırmaları tamamlamamız gerekiyordu. Göreve geldiğimizde ‘vatandaşımızın ayağını çamura değdirmeyeceğiz’ diye söz vermiştik. Bunu da şuna itibari ile yüzde 80 başarmış durumdayız. Çağlayancerit Belediyesi olarak 700 bin metrekare kilit parke yaptık. İlçe tarihinde 30 yıl boyunca yapılan kilit parke miktarı 30 bin metre kara iken biz 4,5 yılda 700 bin metrekare kilit parke yaptık.”

“BELEDİYECİLİK İNSAN ODAKLI YAPILMALI”

“Belediyecilik insan odaklı yapılmalı. Bu anlamda iftar programları, kadınlarımıza aile içi eğitim seminerleri düzenledik. Öğrencilerimizi tiyatrolarla buluşturduk. Belediye tarihinde mesire alanlarının peyzajına mimar eli değen projeler hayat geçirdik. Zorkun göleti kenarındaki 22 bin metre karelik alana bölgenin en güzel mesire alanını yaptık. Helete mahallemize Karaçay parkı inşa ettik. Çevre sağlığı açısından ıslah edilmesi gereken tüm dereleri ıslah ettik.”

“TARIM VE HAYVANCILIĞI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

“Tarım ve hayvancılığı çok önemsiyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve DSİ Genel Müdürlüğümüzle koordineli işler yaptık. Helete Mahallemizdeki Kuzgun Kayası göletimize DSİ bütçesinden toplam 7,5 milyon lira para harcayarak kapalı sistem tarımsal sulama boruları yaptık.

Yaptığımız cadde ile ilçedeki kasaba havasını ilçeye çevirdik. Her mahalleye taziye evi sözümüz vardı. Şuan 7 mahallemizde sosyal tesisi ve kültür evi yaptık. Gençlerimiz için 2 spor tesisi yaptık.”

“İLÇE MERKEZSİNDEKİ ALT YAPIYI TAMAMEN DEĞİŞTİRDİK”

“Görev süremiz kazmakla geçti. Çağlayancerit kanalizasyon inşaatında revizyon yaparak toplam 20 milyon liraya mal olan projenin 11 milyonluk kısmını tamamladık. İlçe merkezsindeki alt yapıyı tamamen değiştirdik. Atık sularımızı şehirden 10 kilometre uzaklıkta bertaraf edeceğiz.”

“CEVİZ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

“Ceviz ilçemizin havasını, toprağını, suyunu çok seviyor. Dünyanın en kaliteli cevizi Çağlayancerit’te yetiştiriliyor. Çalıştaylar yaparak üreticimizi bilgilendirdik. Artık Çağlayancerit’te ceviz kapalı bahçelerde yetiştiriliyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ilçedeki ceviz potansiyeli ve elde edilen rekoltenin artacağına inanıyorum. Çağlayancerit cevizini başka cevizlerle karıştırmamak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızla anlaşarak toplam 7 milyon liraya ceviz işleme ve paketleme tesis kuracağız.

“GÜÇLÜ AK PARTİ İKTİDARINDAN ÇAĞLAYANCERİT ZİYADESİYLE İSTİFADE ETMİŞTİR”

“Göreve geldiğimiz günden bugüne Milli Eğitim Bakanlığı ile kazandırdığımız okul sayısı 9. Biz okul yaptırdık diye böbürlenmiyoruz. Güçlü Ak Parti iktidarından Çağlayancerit ziyadesiyle istifade etmiştir. En önemli eksikliğimiz hükümet konağı. Şuan tüm eksikliklerimiz tamamladık. Gerekli protokoller hazırlandı. Çağlayancerit hükümet konağımızı 2019 yılında TOKİ yapacak.  Ayrıca seçim sonrası ilçemiz doğalgaza kavuşacak. 4,5 yılda çok şey yaptığımızı ifade edebilirim. Şehrin geleceğine en az 100 yıl ışık tutacak bir imar planı hazırlayıp ortaya koymamız gerekiyor. Bunu da yapıyoruz.”

“YEREL SEÇİMLERDE PARTİMİZİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLARAK TEKRAR SAHNEDE OLACAĞIM”

“Önümüzde yerel seçimler var. Güzel işler yaptığımızı, eksiklerimizin olduğunu, bu eksikleri tamamlamak adına vatandaşlarımızdan ve partimden uygun görülürse 5 yıl daha görev istiyorum. Yerel seçimlerde partimizin belediye başkanı adayı olarak tekrar sahnede olacağım.”

“ÇAĞLAYANCERİT PİLOT BİR BÖLGE”

“Çağlayancerit pilot bir bölge. Kuzey ilçelerinin Kahramanmaraş’a yakınlaştırılmasındaki tek çare kuzey ilçelerini Çağlayancerit üzerinden Kahramanmaraş’a bağlamak. Yakın bir gelecekte bunun olacağına inanıyorum. Yeni dönemde yeni bir ekiple ben ak belediyeciliğin Türkiye’yi hedeflediği noktaya getireceğine inanıyorum. Bende 2023 hedefleri doğrultusunda bu ekibin içerisinde heyecanla yer almak istiyorum.”

“KARAVANLI KAMP PROJESİ YAPTIK”

“Turizm yatırımları çerçevesinde ‘ilçeye ne kazandırabiliriz’ dedik. Bu kapsamda buraya ‘karavan kamp kuralım’ dedik, mesire alanımızın üst tarafında 10 bin metrekarelik bir alana 35 adet karavan kurulacak kamp projesi yaptık. Bu projemiz Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansında (DOĞAKA) birinci seçildi. DOĞAKA ile mukavele imzalayacağız fakat belediyemizin son 4 ay taksiti olduğu için kanun gereği borcumuz olduğu için mukavele imzalayamadık. Ajans yetkilileri ilk taksiti yatırıp taahhüt alarak projenin inşaatına başlanacak. Yaklaşık 750 bin liraya mal olacak proje. Projenin amacı; turistler Zorkun göletinin üstünde kamp yapacak, ATV motorlar olacak, dağ sporları yapılabilecek.” 

F.ALPER GÜLTEPE-

 

Kahramanmaraş Çağyalancerit’te 7. Kiraz Şenliği yapıldı. Kahramanmaraş Çağyalancerit’te 7. Kiraz Şenliği yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Üzeyir Kızılseki Kahramanmaraş Çağlayancerit PİLOT BİR BÖLGE F.ALPER GÜLTEPE

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.