27 Nisan 2024, Cumartesi

KIZILSEKİ; “ÇAĞLAYANCERİT’İ HAYAL ETTİĞİMİZ KONUMA YAKLAŞTIRDIK!”

KIZILSEKİ; “ÇAĞLAYANCERİT’İ HAYAL ETTİĞİMİZ KONUMA YAKLAŞTIRDIK!”

Kahramanmaraş Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, 5 yıllık görev süreleri boyunca İlçeye kazandırmış oldukları projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Çağlayancerit’i hayal ettikleri noktaya getiremediklerini ama hayal ettikleri noktaya yaklaştıklarını belirten Başkan Kızılseki, ilçenin sorunlarının pek çoğunu hayata geçirdiklerini belirtti.

ÖNÜMÜZDE SORUN GÖRMEYEREK ÇALIŞMALARIMIZI AZİMLE YÜRÜTTÜK!

Başkan Kızılseki; “Son beş yılda Çağlayancerit’i hayal ettiğimiz yere getiremedik ama hayal ettiğimiz noktaya yaklaştırdık. Çağlayancerit’in sorunları belirli olan sorunlardı, sağlık, eğitim, mental, kültürel ve sosyal yapı gibi bir yığın sorunları vardı. Biz önümüzde hiçbir şekilde engel görmeyerek azimli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. Geldiğimiz noktada mahalle grup yollarımızı ilçe merkezine bağladık. Grup yollarımızı tamamladık. Bir diğer husus Çağlayancerit Dulkadiroğlu yoludur. Son dönemlerde burası ile ilgili ortak akıl oluşturduk. Kahramanmaraşlı girişimciler ve iş adamlarıyla ortak akıla yaptık ve bu yolun yapılması kanaatine vardık.  Çağlayancerit’i Dulkadiroğlu’na bağlayacak olan yolun projesini yaptık. Karayolları genel müdürlüğümüze onaylattık. Önümüzdeki günlerde de çalışmalarına başlayacağız. Bu dönem içerisinde Çağlayancerit ilçemizde çok önemli bir gelişme daha oldu. Aslında daha önce bildiğimiz bir projeydi ama biran önce faaliyete geçmesi için Kahramanmaraş Valimizin de çok ciddi desteğini alarak bunu hayata geçirdik.” İfadelerinde bulundu.

İLÇE MERKEZİ ÇAMURDAN ÇIKILAMAYACAK KADAR KÖTÜ DURUMDAYDI!

 İlçenin yol sıkıntısının yüzde 90’ını çözdüklerini belirten Başkan Kızılseki, “Çağlayancerit ilçemizi Nurhak ilçemize bağlayan güvenlik yolu adı altında yapılan ama yüksek standartlı olan bir ulaşım ağının inşaatına başlandı. İlçemizin en büyük problemlerinden biriside biliyorsunuz Çağlayancerit’e dışarıdan baktığınızda ilçe gibi görünebilir ama yaşam koşulları çok kolaydır. İlçe merkezi dahi çamurdan çıkılamayacak kadar kötü durumdaydı. Biz vatandaşlarımıza 2014 yılında her vatandaşı çamura değdirmemeyi vaat etmiştik. Bunu da yüzde 90 başarmış durumdayız. 650 bin metrekare kilit parke çalışması yaptık. Çağlayancerit Belediyesi olarak toplam 7 mahallemizde en küçüğü 250 metrekare olmak üzere taziye evi ve sosyal tesis inşaatlarımızı bitirdik. Yine Çağlayancerit Belediyesi olarak buranın yeşilliği ve cevizi bol, doğallığı bol olsa da  bir mimarın bir mühendisin eli değmiş mesire alanlarının eksikliğinden bahsediyorduk. Bunları da hayata geçirdik. Bunun yanında vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelen yaklaşık 5 dönüm araziyi modern park olarak yaptık. Çağlayancerit’in en büyük mahallesi, Heleteye’de Karaçay parkını kazandırdık. İlçe genelinde tapu ve kadastro yollarında çok büyük sıkıntılarımız vardı. Biz bu 5 yıllık dönemde imar yolu ve kadastro yolu açtık. Parke ve asfalt çalışması yapamadığımız yollarda stabilize ve iyileştirme çalışmalarını yaptık. Bunun dışında belediye olarak Çağlayancerit’e bir gençlik merkezi kazandırdık. Büyükşehir bazında biraz küçük oldu ama ilçemiz vatandaşı ve gençlerimiz için ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis oldu.” Diye konuştu.

SORUNLARIN BİRÇOĞUNU HALLETTİK!

Başkan Kızılseki; “ Çağlayancerit cevizi herkesin bildiği dünyaca ünlü ve ünü tescillenmiş bir ürünü biz çok önemsiyorduk. Reklamını yapmak için çalışmalar yaptık ve ünlü üniversitelerden katılan öğretim görevlileri ile bununla ilgili panel düzenledik. İlk yıllar bazı sebeplerden dolayı yapamadığımız ama geçen yıl büyük bir festivalle taçlandırdığımız ceviz festivalimizi gerçekleştirdik. Çağlayancerit ceviz işleme tesisi ile ilgili tüm protokolleri ve projeyi yaptık. Ekonomi bakanlığı tarafından da projemiz onaylandı. Önümüzdeki yıllarda bunun inşaatına başlayacağız. İşletmesini Çağlayancerit Belediyesi yapacak. Vatandaşın cevizi bu işletmeye gelecek paketlenmiş olarak dışarıya gönderilecek. Buradan gelen gelir ise katma değer olarak çiftçiye yansıyacak. Şuanda protokolünü imzaladığımız ama yeni dönemde yeni arkadaşlarımızın devam ettireceği bir projemiz daha var. Biz şunu düşünüyoruz Çağlayancerit’te biraz daha insan gelsin ve Çağlayancerit’e biraz daha para bıraksın. Bir anda 35 kişinin kamp yapabileceği Karavan park projemizi de kalkınma bakanlığımız tarafından onaylattık. Bu projeyi de hayata geçirmek üzereyiz. Çağlayancerit Belediyesi olarak dokunmadığımız, elimizin değmediği mahallemiz kalmadı. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte büyük bir sinerji oluşturduk ve sorunların birçoğunu hallettik.”ifadelerine değindi.

CUMHUR İTTİFAKININ HEDEFE ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ!

Cumhur İttifakının hedefe ulaşması için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını belirten Başkan Kızılseki, konuşmasında son olarak şu ifadelere değindi; “ Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerinden KASKİ ile ilçemizde altyapıyı yeniledik. Şuan bir tek arıtma tesisimiz kaldı. Bazı mahallelerimizde toplam 100 kilometreyi bulan yeni içme suyu şebekeleriyle donattık. Benim bir veteriner hekimi olarak istediğim bir projeyi Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla mezbahaneyi hayata geçirdik.  İlçemize Toplam 13 tane okul kazandırdık. Çağlayancerit Devlet Hastanemizi eskisine göre çok daha iyi bir aşamaya getirdik. Diyaliz ünitemiz 2 taneydi şimdi 5’e çıkardık. 3 diş ünitemiz de Çağlayancerit halkına hizmet vermektedir. Çağlayancerit’te müthiş bir istihdam potansiyeli var. Burada bir insan gücü var. Belediye hizmet binasında bir tadilat yaptık. İki mahallemize aile sağlığı merkezi kazandırdık. Çağlayancerit ilçemizde hükümet konağımız Yok. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. Projemiz yapıldı. Bizim Çağlayancerit hükümet binamızı TOKİ yapacak. Çağlayancerit’e doğalgaz gelecek. Önümüzdeki günlerde Armadaş ilk etapta Çağlayancerit’te gazı depolayarak mahallelerimize verecekler. Çağlayancerit’te enerji ve iletişim nakil hatlarını komple yerin altına aldık. Görevimiz boyunca bu memlekete daha fazla hizmet etmek hırsıyla kırdığımız döktüğümüz insanlar olabilir. Onlara da sizler aracılığıyla haklarını helal etmelerini istiyorum. Elimizden geleni yaptık. Yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımız ve genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Devlet Adamı Devlet Bahçeli’nin ülkenin bekası için kurmuş oldukları ittifakın neticesinde ilçemiz MHP’ye verildi. Cumhur İttifakının hedefine ulaşması için de elimizden gelen çalışmaları yapacağımızı belirterek zafere ulaşacağımızı temenni ediyorum”

FATİH ALPER GÜLTEPE

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kahramanmaraş Çağlayancerit Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.