28 Nisan 2024, Pazar

Kendisi küçük yüreği büyük Kader

Kendisi küçük yüreği büyük Kader

Mersin’de koruyucu ailesiyle birlikte yaşayan ve henüz 14 yaşında olan Kader Yılmaz, haftanın üç gününü diyalizde, lupus hastalığı nedeniyle ayda birkaç gününü hastanede geçirmesine, evde eğitim alarak okul ortamından mahrum kalmasına ve çocukluğunu yaşayamamasına karşın kocaman bir yüreğe sahip. Küçük Kader, yaşadığı bunca zorluğa karşın çok sevdiği saçlarını lösemili çocuklara, kazandığı ilk bursunu da LÖSEV’e bağışladı.

Mersin'de yetiştirme yurdunda kalırken 2013 yılında Mustafa ve Azize Boyraz çiftiyle tanışan ve koruyucu ailesi olarak o tarihten bu yana Boyraz Ailesi ile birlikte yaşayan Kader Yılmaz, Türkiye kamuoyunun yabancı olmadığı bir minik yürek. Yıllardır mustarip olduğu lupus hastalığı nedeniyle böbrek yetmezliği yaşayan ve 2017 yılında koruyucu babası Mustafa Boyraz'ın bir böbreğini vererek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Yılın Babası' seçilmesiyle gündeme gelen Kader, yaklaşık bir yıl sonra o böbreğini kaybetse de yaşama umudunu hiç kaybetmedi.

Saçlarını lösemili çocuklara, ilk bursunu LÖSEV'e bağışladı
Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi'nde, koruyucu ailesi Mustafa ve Azize Boyraz çifti ile birlikte yaşayan Kader, böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın üç gününü diyalizde geçiriyor. Lupus hastalığı nedeniyle her ay düzenli olarak kontrole gitmesi gereken Kader, göğüs boşluğundaki kataterin enfeksiyona açık olması yüzünden okula da gidemiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mersin Kader Yılmaz saçlarını lösemili çocuklara kazandığı ilk bursunu LÖSEV’e bağışladı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.