28 Nisan 2024, Pazar

Karayoluyla akın akın geldiler! Oteller doldu taştı…

Karayoluyla akın akın geldiler! Oteller doldu taştı…

İran'ın, yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşları için yaptığı yeni harç düzenlemesi ile İranlı turist sayısında azalma olsa da 14 Mart ile 21 Mart tarihleri arasında Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan 11 bin 403 kişi giriş yaptı.

Otellerdeki doluluk oranlarının da bu yıl yüzde 85'lerde olduğu belirtildi.Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini fırsatını değerlendirerek karayoluyla Van'a gelen İranlı turistler esnafın da yüzünü güldürdü. Kente canlılık kazandıran İranlı turistler, kentteki eğlence mekanlarında da gönüllerince eğleniyor.Tatillerini Van'da geçirmek isteyen bazı İranlı turistlerin, düzgün Türkçeleri ise dikkat çekiyor.Türkçeyi sık sık geldikleri Türkiye'deki vatandaşlardan ve İran'da sürekli izledikleri Türk kanallarından öğrendiklerini söyleyen İranlılar, Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İran Türkiye İranlı turist gümrük kapısı 11 bin 403 kişi giriş yaptı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.