28 Nisan 2024, Pazar

Kamu ihalelerinde eşik değerler ve parasal limitler artırıldı

Kamu ihalelerinde eşik değerler ve parasal limitler artırıldı

Kamu İhale Kanunu`nda belirtilen eşik değerler ve parasal limitler yüzde 33,64 artırıldı.

Kamu İhale Kurumu'nun konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de  yayımlandı.

Buna göre, Kamu İhale Kanunu'nda belirtilen eşik değerler ve parasal  limitler, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık 2018 Yurt İçi  Üretici Fiyat Endeksi yıllık değişim oranında (yüzde 33,64) yükseltildi.

Kamu iktisadi kuruluşlarıyla iktisadi devlet teşekküllerinden oluşan  kamu iktisadi teşebbüslerinin 13 milyon 857 bin 591 lirayı aşmayan mal ve hizmet  alımları, ceza ve yasaklama hükümleri hariç Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak.

Söz konusu değişiklikle kanunun ilgili maddelerinin uygulanmasında  yaklaşık maliyet dikkate alınarak kullanılacak eşik değerler, genel bütçeye dahil  daireler ve katma bütçeli idarelerin mal ve hizmet alımları için 1 milyon 656 bin  600 lira, kanun kapsamındaki diğer idarelerin mal ve hizmet alımları için 2  milyon 761 bin 7 lira, kanun kapsamındaki idarelerin yapım işleri için 60 milyon  742 bin 537 lira olarak belirlendi.

Tebliğ, 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kamu İhale Kanunu eşik değerler parasal limitler yüzde 33 64 artırıldı. Resmi Gazete

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.