27 Nisan 2024, Cumartesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İle Çin Kardeşliğine Tepkiler büyüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İle Çin Kardeşliğine Tepkiler büyüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, ‘Kardeş Şehir’ protokolüne gelen tepkiler üzerine basın açıklaması yaptı.


Yiwu heyetini makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin kültürel ve tarihi geçmişi ile ilgi bilgiler verirken, heyeti misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Güngör, “Türkiye ile Çin arasındaki var olan üst düzey ilişkinin bu protokol vasıtasıyla daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Biz dinamik bir kardeş şehir sürecinden yanayız. Daha geniş kapsamlı ve sürdürülebilir bir işbirliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamızla Kahramanmaraş’ımızın uluslararası alanda daha da tanınır hale gelmesi için bir kapı daha açılmış olacak.  Maraş dondurmamızın, biberimizin, el sanatlarımızın, tarihimizin ününe ün katacağız.  Bu vesileyle Kardeş şehir protokolümüzün iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

O KARDEŞLİĞE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Çin’in Yiwu Belediyesi Başkan Yardımcısı Duo Jia, Yiwu Belediyesi yöneticileri, Büyükşehir bürokratları, meclis üyeleri, belediye başkanlığı konutunda ağırlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, basın yayın ve sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine bugün basın açıklaması yaptı.

İşte sosyal medyadan gelen tepkiler…

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün basın açıklaması…

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan ön mutabakat zaptının bazı basın ve sosyal medya hesaplarından maksatlı şekilde çarpıtıldığı görülmektedir.

Türkiye’den 40 belediyemizin Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı şehirleriyle kardeş şehir ilişkisi bulunmaktadır. Ayrıca Ülkemiz, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından başlatılan 65 ülkeden yaklaşık 3 milyar nüfusu ilgilendiren ve önemli yatırım potansiyeline sahip “Kuşak ve Yol” girişimini (Tarihi İpek Yolu Projesini) desteklemektedir.

Ülkemizin dış politika öncelikleri, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, “Yol ve Kuşak” girişimi, şehrimizdeki sanayici ve iş adamalarımızın Çin’deki yatırımları ve ticari faaliyetleri dikkate alınarak; Kahramanmaraş ile Yiwu şehri arasında sadece bir ön mutabakat zaptı imzalanmıştır. Kardeş şehir ilişkisi ancak meclis kararı ve Bakanlık izni ile gerçekleşecek bir süreçtir.

Karşılıklılık ilkesi gözetilerek oluşturulan ve geliştirilmeye çalışılan şehir işbirliklerinin; ülkelerin politikalarının bütünüyle desteklendiği anlamına gelmeyeceği gibi farklı yönlere çekilerek siyasi veya politik mülahazalara da konu edilmesi doğru değildir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

F.ALPER GÜLTEPE / KAHRAMANMARAŞ

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İle Çin Kardeşliğine Tepkiler büyüyor! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Hayrettin Güngör fatih alper gültepe kahramanmaraş haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.