28 Nisan 2024, Pazar

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel mi?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel mi?

31 Mart seçimleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 ilin belediye başkanlarını açıklamıştı. 15 Ocak’ta diğer belediye başkanlarını açıklayacak.

26 ilin belediye başkanları açıklanırken, diğer belediyelerin açıklanmaması Ankara kulislerinde hareketli anların yaşanmasına neden oldu. AK Parti ve MHP birçok ilde adaylarını belirlerken deprem bölgesi olan Kahramanmaraş ve Hatay 15 Ocak tarihlerine kalması ise kafalarda soru işaretine neden oldu. Depremin yıktığı ve en büyük hasarların yaşandığı iki şehir Cumhurbaşkanı tarafından titizlikle seçileceği öngörülüyor.

 

Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanı kim olacak?

Yıkımın en çok yaşandığı Kahramanmaraş’ta bir dönem belediye başkanlığı koltuğuna oturan ve yıkımı adete yıkıma çeviren Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör yeniden seçilmeme ihtimali üzerinde duruluyor. Yapılan anketler Tepe ve Metropol Araştırma şirketlerinin başlatmış olduğu anketlerde halkın yüzde 80 mevcut belediye başkanından memnun olup olmadığı ve bu doğrultuda kimin şehri daha iyi yönetebildiği yapılan anketlerle araştırılmaya devam ediyor.

 

15 Ocak’a kısa bir süre kalması ile yeniden yapılan anketlerin oy ortalamasına göre isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı anketörler tarafından titizlikle araştırılıyor.

 

Kahramanmaraş il başkanı AV. Fırat Görgel’in anketlerde ismi geçmesi ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülen isim mi sorusunu yarattı.

Kahramanmaraş’ta birçok ilçe belediye başkanı değişecek mi?

Yapılan araştırmalar sonucunda, bir önceki dönemde mevcut milletvekillerinin tamamının değişmesi ile 31 Mart yerel seçimlerine belediye başkanlarının değişmesi konuşunda rol oynaması düşünülüyor.

Mevcut iki belediye başkanı haricinde tüm ilçe belediye başkanları koltuklarına veda etmesi ihtimaller doğrultusunda…

KAYNAK- EKONOMİM DERGİSİ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

haberler gündem ekonomihaberleri ekonomimtvhaberleri ekonomimhaberleri fırat görgel kahramanmaraş seçim

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.