19 Mayıs 2024, Pazar

İyi şefler nerede yer?

İyi şefler nerede yer?

Lezziz yemekler için biz onların restoranlarına gidiyoruz. Peki ama hepsi birbirinden başarılı şefler nerede yemek yiyor? Şeflere favori adreslerini sordum... Ortaya bir lezzet haritası çıktı

Bu hafta çok sevdiğim ve Türkiye'nin önde gelen şeflerinden favori mekanlarını anlatmalarını istedim. "Senin yemeklerini, menünü zaten ezbere biliyorum. Sen hangi şeflerin restoranlarına gidersin?" diye sordum. Beşiktaş'taki Karadeniz Dönercisi, Neolokal, Yeniköy'deki Emek gibi ortak favori adresleri var. Ama onun dışında farklı şehirlerde belki de adını hiç duymadığınız yerler de... İşte şeflerin favori mekanları...

DİDEM ŞENOL-GRAM
Dionysos'ta zeytin hasadı
 İstanbul'da Balat'da Sahil Restaurant'ta öğleden sonra, akşam koşturması başlamadan oturmayı, fava ve mantar turşusuna ekşi mayalı kızarmış ekmekleri batırmayı seviyorum.
 Marmaris'e giderken yolumu Karacasöğüt'ten geçirip mis kokulu tarlalardan çilek toplamayı seviyorum.
 Güneye inerken tarihlerle oynayıp salı günü Tire'den geçip pazarda bakınmayı hele bir de temmuz ayıysa şeftali kokan pazardan alışveriş yapmayı seviyorum.
 Dionysos'a ekim ayında gidip zeytin hasatında bütün gün çalışıp, yağın çimen kokan ilk damlalarının tadına bakmayı seviyorum.

CİHAN KIPÇAK-SPAGO
Balık için adresim Sardunya
 Kahvaltı için adresim Marmaris'teki Çınar Restaurant. Asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde her şeyi en taze haliyle tadıyorsunuz.
 Çeşme'ye yolunuz düşerse mutlaka Söğüşcüm'e uğrayın. Ersin Abi'nin tezgahına bakınca temizliğine hayran kalırsınız.
 Marmaris'teki Deniz Restaurant Memed'in Yeri, gün batımında muhteşem bir manzaraya sahip. Deniz turnasını ve ak sokkanı mutlaka deneyin.
 Şişhane'deki Neolokal de en sevdiklerim arasında. İstanbul manzarası, lokal lezzetlere yaptığı inovatif yaklaşımları ve Maksut Akşar diyorum... Başka söze gerek var mı?
 Steak house'ların Florya'daki Beyti'den öğrenmesi gereken çok şey var. Beyti kebabı, kuzu pirzola deneyin ve çıkarken sucuk almayı ihmal etmeyin.
 Seferihisar'daki Meriç Pastanesi'nin kavunlu dondurmasını yemek için yolumu değiştiririm.
 İzmir Kemeraltı'ndaki Meşhur Hisarönü Şambalicisi rüyalarıma girer.
 Muğla Çimen Dayı'nın Yeri'ndeki Muğla kebabı enfes.
 En taze balık için adresim Selimiye'deki Sardunya. 

SİDAR BUDAK-BEEVES STEAKHOUSE
En iyi ekler Happy Caking'de
 Andoluhisarı'ndaki Happy Caking'in ekleri çok güzel. Ürünlerin hepsi organik ve lezzetli.
 Döner için bir numaralı adresim Ataşehir'deki Tatar Salim. Dönerin terbiyesi tam kıvamında, dönerdeki kuzu oranı çok iyi. Sütlacı da başarılı.
 Rüzgarlıbahçe'deki Ala Balık'ın kalamar ızgarası ve dil şişi favorim.

MAKSUT AKŞAR-NEOLOKAL
Kahvaltıda Lades diyorum
 Kahvaltı için vazgeçemeyeceğim yer Beyoğlu'ndaki Lades Lokantası. Sanıyorum 50 seneye yakındır aynı yerde ve aynı lezzette ürünler servis ediyorlar. Şehrin en iyi anne sütlacını burada bulabilirsiniz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.