28 Nisan 2024, Pazar

İYİ Partili Çömez'in iddiasına jet yalanlama

İYİ Partili Çömez'in iddiasına jet yalanlama

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in katıldığı canlı yayında, "İskenderun Devlet Hastanesi'nde jeneratör çalışmadığı için hastaların hayatını kaybettiği" iddiasını Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yalanladı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü, "Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir." ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in, depremin vurduğu Hatay'da İskenderun Devlet Hastanesi ile ilgili iddiası gündeme bomba gibi düştü. Halk Tv'de Kayda Geçsin programına İskenderun'dan bağlanan Çömez, İskenderun Devlet Hastanesi'nde jeneratör çalışmadığı için hastaların hayatını kaybettiğini öne sürdü.

 

"YOĞUN BAKIMDA İNSANLAR OKSİJENSİZ KALDIKLARI İÇİN CAN VERDİLER"

Çömez, "Bu hastanenin ikinci binası ilk depremden sonra hasar aldı ama kullanılmaya devam edildi fakat insanlar ne yazık ki oksijen tüpleri, merkezi oksijen tüpleri ve jeneratörler çalışmadığı için. Bunlarla ilgili gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Elektrik olmadığı için oksijen tüpleri çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi." ifadelerini kullandı.

 

"HASTALARIN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLGİSİ DOĞRU DEĞİLDİR"

Turhan Çömez'in iddiasına Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nden yanıt geldi. İl Sağlık Müdürlüğü, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır.

 

"CAN KAYIPLARININ SEBEBİ ELEKTRİK DEĞİL"

Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İl Sağlık Müdürlüğü İskenderun Hatay Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.