25 Nisan 2024, Perşembe

İYİ Parti İl Teşkilatı'nda atama krizi!

İYİ Parti İl Teşkilatı'nda atama krizi!

İYİ Parti İl Teşkilatı'nda atama krizi! İlçe başkanı zehir zemberek sözlerle istifa etti

 

İYİ Parti Edirne İl Teşkilatı'nda milletvekilliği adaylığı için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Serpil Tütüncü'nün yerine, daha önce kongrede yarıştığı Alpay Alpagut Engin'in partinin genel merkezi tarafından atanmasıyla istifalar peş peşe geldi. Merkez İlçe Başkanı Serpil Balcı Gören ve yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 150 partili istifa etti. Gören, "Genel merkezdeki iş bilmezler üyelerimizin ve delegelerimizin iradesini yok saydı" dedi.

Mevcut İl Yönetimi'nde, İl Başkanlığı koltuğunun boş kalmasının 'Yönetim Kurulu'nun kendi içerisinden ve parti üyelerinden herhangi birinin başkan olarak seçeceği' hükmünü içeren parti tüzüğünün 26'ncı maddesini yok sayılarak, genel merkez kararıyla Alpay Alpagut Engin'in atanmasının ardından yönetim kurulu üyeleri ve partililer bu duruma tepki gösterdi.

 

İSTİFALAR BİR HAFTADIR SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay ve Belediye Meclis üyeleri Ergün Dönmez ile Duygu Şener, partiden istifalarını açıklamıştı. Daha sonra atamada tüzüğe aykırı davranıldığını savunan İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Eski Başkanı Zafer Kaya, partililerle birlikte 100 kişi ile istifa ederken, hemen ardından Keşan İlçe Başkanı Gökhan Yılmaz da görevinden istifa ettiklerini duyurdu. Son olarak İYİ Parti Edirne binasında parti üyeleriyle toplanan Merkez İlçe Başkanı Serpil Balcı Gören de 150 partili ile birlikte istifa ettiğini söyleyerek, istifaların devam ettiğini ifade etti.

"GENEL MERKEZDEKİ İŞ BİLMEZLER, ÜYELERİMİZİN İRADESİNİ YOK SAYDI"

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Serpil Balcı Gören, "Cesur bir Türk kadını olarak genel başkanı kadın olan İYİ Parti'nin yılmaz neferi olmaktan hep gurur duydum. Ancak genel merkezdeki iş bilmezler ve bazı kirli eller Edirne'nin nabzını bilmeden, üyelerimizin ve delegelerimizin iradesini yok sayarak il başkanlığı seçimini büyük farkla kaybeden kişinin il başkanı olarak atanmasını sağlamışlardır. İYİ Parti tüzüğünün 26. maddesi şöyle der; 'Ölüm, istifa ve parti üyeliğinin düşmesi nedeniyle başkanlığın boşalması hallerinde yönetim kurulu tarafından, yönetim kurulu üyeleri arasından yeni bir başkan gizli oyla seçilir.' Hal böyleyken demokrasi adına milletvekilliği aday adaylığı temayül seçimi yapan genel merkezimiz, yine demokrasi adına parti tüzüğümüzün 26. maddesini yok saymıştır" dedi.

 

"BU ADALETSİZ ORTAMA BOYUN EĞERSEM KENDİMLE ÇEKİLİŞMİŞ OLURUM"

Gören, sözlerine şöyle devam etti: "Ben bu yola her türlü adaletsizlikle mücadele etmek için çıktım. Bu adaletsiz ortama boyun eğersem kendimle çelişmiş olurum. Kimsenin adalete olan inancıma gölge düşürmesine izin vermem. Genel merkezin bu haksız tavrı neticesinde delegenin büyük teveccühü ile seçilerek geldiğim Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Benimle beraber tüm yönetim kurulu üyelerimde görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa etme kararı almışlardır."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İYİ Parti Hisarcık Edirne Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.