27 Nisan 2024, Cumartesi

İsveçli Elin’den Afgan göçmene destek!

İsveçli Elin’den Afgan göçmene destek!

İsveçli Elin Ersson, Göteburg-İstanbul seferini yapan bir uçakta Afgan bir göçmenin sınır dışı edilmesini uçakta ayağa kalkarak protesto etti. Genç kızın protestosu kısa zamanda sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İsveçli Elin Ersson, Pazartesi günü Göteburg-İstanbul seferi için uçağa bindiği esnada 52 yaşındaki Afgan bir sığınmacının sınır dışı edilmeye çalışıldığını gördü. Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayını açan genç kız, ayağa kalkarak yaşanan olayı protesto etti. Protesto esnasında çevredeki bazı yolcuların ve firma çalışanlarının Ersson'u ikna ederek yerine oturtmaya çalıştığı görüldü. Türkçe konuşan bazı yolcular ise genç kızın protestosuna destek çıktı.
Genç kız ve destekçileri sayesinde 52 yaşındaki Afgan göçmen uçaktan alkışlar eşliğinde indirildi. Daha sonra konu hakkında basına açıklama yapan Ersson, eylem sırasında kendisine Türkçe olarak destek veren kişiler hakkında, “Yalnız olmadığımı hissettim” dedi. 
Öte yandan, genç kız için gerçekleştirdiği eylem sebebi ile soruşturma başlatılabileceği bildirildi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İsveçli Elin Ersson Afgan göçmene destek!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.