28 Nisan 2024, Pazar

İstanbul'dan dünyaya, bu fotoğrafları geçtiler!

İstanbul'dan dünyaya, bu fotoğrafları geçtiler!

Bu sabah binlerce İstanbullu akın akın geldi.İnşaatı altı yıl süren camide Çamlıca Camii'nde sabah ilk ezan okundu.Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, camideki ilk namazı fotoğrafladı.

Ajans, büyük bir kalabalığın namaz için geldiğini abonelerine duyurdu.İstanbul'un en yüksek tepesindeki caminin kapıları, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili'nde açılmış oldu.Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinde, aynı anda 63 bin kişi ibadet edebiliyor.
Çamlıca Camii, İstanbul'un simgesi haline gelen selatin camilerinin devamı olarak tasarlandı.34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor.Altı minaresi, imanın şartını temsil ediyor.Üç şerefeli dört minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli iki minaresi ise 90 metre yüksekliğinde yapıldı.Ana kubbenin üzerine 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77  santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem yerleştirildi.Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük  alemi olma özelliğini taşıyor.Çamlıca Camisi'ne yüzde yüz antibakteriyel özelliğe sahip, 17 bin metrekare büyüklüğünde özel dokuma halı serildi.Caminin yanı sıra komplekste müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otopark da yer alıyor.Cami, 5 metre genişliğinde ve 6,5 metre yüksekliğindeki ana kapısıyla, dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından birine sahip. Kapı, Konya'da geleneksel Türk ahşap sanatının en güzel örneği olan kündekari işçilik denilen çivisiz sistemle bir araya getirildi, sedef ve kaplama işleri ise İstanbul'da gerçekleştirildi.Işıklandırmalar ise, geçen hafta test edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul dünyaya bu fotoğrafl geçtiler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.