27 Nisan 2024, Cumartesi

İstanbul'daki patrikhanede tarihi tören

İstanbul'daki patrikhanede tarihi tören

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, İstanbul'da bulunan Fener Rum Patrikhanesi'nde 'bağımsızlık belgesi' imza törenine katılıyor.


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yeni kurulan bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne "otosefali"(Ortodokslukta kendilerine ait bir baş tarafından yönetilen Ortodoks kiliselerine verilen ad) kazandıracak Patrik kararnamesini Fener Rum Patrikhanesi'nden teslim almak için Türkiye'de. Şu an Fener Rum Patrikhanesi'nde teslim töreni düzenleniyor. 
Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Azize Sofya Katedrali'nde 15 Aralık'ta, Kiev Patrikhanesi'ne bağlı Ortodoks Kilisesi, Ukrayna Bağımsız Ortodoks Kilisesi ve Moskova Patrikhanesi'ne bağlı Ortodoks Kilisesi'nden temsilcilerinin katıldığı toplantıyla Ukrayna'da yeni birleşik bağımsız Ortodoks Kilisesi kurulmuştu.
Poroşenko, yeni kurulan bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ni resmen tanıyacak "Tomos" için Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Epifaniy ile İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Bu tören, Ukrayna'daki Ortodoksların 7 Ocak'ta kutladığı Noel öncesi yapılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko patrikhane tarihi tören

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.