27 Nisan 2024, Cumartesi

İstanbul’da ele geçirildi: Paha biçilemiyor

İstanbul’da ele geçirildi: Paha biçilemiyor

İstanbul’da son 10 gün içinde düzenlenen 3 ayrı tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 237 parça tarihi eser ele geçirildi. Uzmanlar operasyonda ele geçirilen eserlerin paha biçilemez olduğunu vurguladı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, bazı şebekelerin çok sayıda tarihi eseri yurt dışına kaçıracağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında Fatih, Şişli ve Bakırköy’de 3 ayrı operasyon düzenleyen kaçakçılık polisi, 5 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, Roma dönemine ait 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen bronz döküm gladyatör miğferi, Memlüklüler dönemine ait üzeri nakışlı 14 adet kazan, 1 adet alem başı, Safevi döneme ait olduğu değerlendirilen 4 adet miğfer ile 3 adet kalkan örneği, Selçuklu İmparatorluğuna ait 1 adet havan ve tokmak, 21 adet kapı kilidi, 1 adet yüzük, Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine ait 3 adet aşure kabı, üzerleri İbranice yazılı karakterli 3 adet Kudüs kökenli bronz levhalar, 21 adet Yunan, Roma ve İslami dönemlere ait sikkeler ile 163 adet çeşitli arkeolojik objelerden oluşan toplam 237 eser ele geçirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul’da ele geçirildi Paha biçilemiyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.