28 Nisan 2024, Pazar

İstanbul'da çılgınlık başladı!

İstanbul'da çılgınlık başladı!

Oyunseverlerin merakla beklediği etkinlik, kapılarını açtı. Binlerce oyunsever etkinlik alanına girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Alana girebilmeyi başaranlar sevdikleri oyunları oynayıp, 'cosplay'ler ile fotoğraf çektirme fırsatını yakaladı.

Oyun yapımcıları ve oyunseverler İstanbul'da düzenlenen oyun festivalinde buluştu. Etkinliğe girebilmek için oyunseverler, giriş kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. İçeriye girmeyi başaranlar ise dünyaca ünlü oyun üreticilerinin son çıkardığı oyunları oynamak ve oyunlardaki karakterleri canlandıran 'cosplay'ler ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.Gençlerin yanı sıra ebeveyler de etkinliğe oldukça yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca çeşitli oyun ve konferanslar devam edecek. Etkinlik Türkiye'nin çeşitli yerlerinden de ziyaretçi çekti. 

Etkinlik için ailecek İzmir'den geldiklerini söyleyen Özge Ilıca, "Karne hediyesi için geldik. Çocuğum uzun zamandır söylüyordu. Geçen sene de gelmiştik. Evde oturup oyunlar oynamaları aslında çok tasvip ettiğim bir konu değil. Sosyalleşmeleri bence daha doğru. Ama az da olsa izin veriyorum. Çünkü telekomünikasyon çağındayız. Böyle bir dönemde çocukları uzak tutmaya çalışmak çok da doğru bir şey değil, bir şekilde o oyunu zaten oynuyorlar. Önemli olan tehlikeli ve yanlış oyunlara girmemesi. 4 gün boyunca geleceğiz. Çocuğum zararlı oyunları oynamıyor. Daha çok kendisi video hazırlıyor. Bir kanalı var Ufak tefek oyunlar hazırlıyor. Sokak röportajları yapıyor. Oynadığı oyunlar üzerine yorumlar yapıyor. Bu sayede üreticiliği de gelişiyor" dedi. Son zamanlarda oynayan çocukların ölümleriyle adını duyuran Mavi Balina oyunu ile ilgili görüş belirten Kurt, "Oyunu ben bilmiyorum ama televizyonda gördüğümüz kadarıyla çok tehlikeliymiş. Önlem olarak çocuklarımızı takip ediyoruz. Biz yattığımız zaman girecekse gene girer. Ellerinde telefon var, bilgisayar var. Sadece gözlemleyebiliyoruz. Yanımızda oynatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencisi profesyonel oyuncu Ozan Akıntaş, etkinliği uzun zamandır beklediklerini belirterek, "Yılda 1 kez oluyor zaten. Profesyonel oyuncuyum. Oyun oynamayı seviyorum. Fuar çok yoğun olduğundan girişler biraz sıkıntı oluyor. Ama seviyoruz" diye konuştu.Etkinliğe katılanlar arasında bulunan Sarp Ilıca ise "Oyun fuarında insanlarla tanışıyoruz. Sosyalleşiyoruz, Yıllardır oynadığım oyunların karakterlerini görüyorum. Bazı fenomenler de geliyor. Çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Yılda 1 kez düzenlenen çılgınlık başladı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.