28 Nisan 2024, Pazar

İstanbul için sağanak ve dolu uyarısı

İstanbul için sağanak ve dolu uyarısı

AKOM'dan İstanbul için sağanak ve dolu uyarısı: Saat 13.00'te başlayacak yağış akşam 22.00'ye kadar etkili olacak

 

Son günlerde artan nem ve sıcaklar İstanbullulara zor günler yaşatırken, AKOM'dan beklenen haber geldi. İstanbul'da bugün saat 13.00 itibarıyla başlayacak sağanak yağışın akşam saat 22.00'ye kadar etkili olması beklenirken, bazı bölgelerde dolu yağışının da görülebileceği ifade edildi. Öte yandan AKOM açıklamasında yağışlı havaların cuma akşam saatlerine kadar etkili olabileceği de belirtildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan yapılan açıklamada, " İstanbul'da saat 13.00 itibariyle etkili yağış bekleniyor. Saat 22.00'e kadar etkili olması beklenen yağışlarla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışı da bekleniyor.

 

 

YOĞUN ŞİMŞEK VE YILDIRIM BEKLENİYOR

Yoğun şimşek ve yıldırımla birlikte yağış anında kuvvetli rüzgarın yer yer saatte 50 km hıza çıkma ihtimali bulunuyor. Özellikle çatı uçmalarına karşı tedbirli olunması istendi.

 

SU BASKINLARINA KARŞI UYARI YAPILDI

Ani bastırma ihtimali bulunun yağışların göllenmelere, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına, yağışın şiddetine göre de derelerde taşkınlara neden olabilir.

 

CUMA AKŞAMINA KADAR DEVAM EDECEK

Cuma akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı havaya karşı tedbirli olunması öneriliyor" ifadelerine yer verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Saat AKOM Yerel Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.