27 Nisan 2024, Cumartesi

İşe alımda kullanılan yeni yöntem: Grafoloji

İşe alımda kullanılan yeni yöntem: Grafoloji

Üç bin yıl önce Çinliler tarafından geliştirilen ve birçok kültür ve uygarlık tarafından büyük itibar gören el yazısı bilimi (grafoloji) iş dünyasının da hizmetinde. Grafoloji, iş dünyasının bugün işe alımlarda en çok başvurduğu yöntemlerden biri haline geldi.

Kişinin el yazısından karakter analizinin yapılabildiği Grafoloji yazı bilimi, insanların karakter ve davranışlarını tahmin etmekte en etkili yöntemlerden biri olarak kullanılıyor. Son dönemde iş dünyasının işe alımlarda sıkça başvurduğu yöntemlerinden biri haline gelen Grafoloji, Avrupa’da ve Türkiye’de birkaç üniversite ders olarak okutulmakta, bazı ülkelerde ise anabilim dalı olarak kabul görmektedir.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ders olarak okutulan Grafoloji, Grafolog – Yazı Bilimci Zeynep Bornovalı koordinatörlüğünde ve Uzman Grafolog Fatih Bayraktar'ın eğitmenliğinde hazırlanan sertifika programıyla bu alana ilgi duyan ya da bu konuda uzmanlaşmak isteyenlere fırsat sunuyor. Alana ilgi duyan herkesin katılabileceği ücretsiz seminerler ile bu bilim dalının daha yaygın kullanılması hedeflenmektedir.
Grafolojinin farklı uygulama alanları..

Grafoloji, çeşitli profesyonel alanlarda kullanılabilir. Psikolojide, tıpta, cezai soruşturmalarda ve aynı zamanda kurumsal alanda kullanılabilir. Son yıllarda yaygınlaşmış olan bu yöntem işe alım ve seçmede tercih ediliyor. Çok uluslu şirketler kişinin el yazısının yaşama biçimini ve eğitimini yansıttığını düşünmekte ve işe alım süreçlerinde bu yazı bilimini kullanmaktadır. Aynı zamanda Psikoloji alanında çok yaygın kullanılmaktadır. Hekimlerin danışanlarını tanımak için kullandıkları yöntemlerin başında Grafoloji gelebilmektedir.
Grafoloji de gözlemlenen karakter özellikleri nelerdir?
Yazının boyutu imaj ve özgüveni gösterir.
Sağa eğik yazıyor iseniz iletişim yönünüzün iyi olduğunu düşündürür.
Sola eğik yazmanız sizin her detayı incelediğini göstermektedir.
El yazınızın dik oluşu bağımsızlığınıza işaret eder.
Küçük el yazısı ise mantığınızın işareti!
Büyük el yazısı dışa dönük ve tavırlı!
Koyu harfler ile yazmanız verdiğiniz sözü yerine getirmek konusunda çok inatçı olduğunuzun bir göstergesidir.

Bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes ücretsiz eğitime katılabilir!
Zeynep Bornovalı’nın program direktörlüğünü, Fatih Bayraktar'ın eğitmenliğini yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlük onaylı sertifika programına ücretsiz katılma fırsatı sunuluyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Üç bin yıl önce Çinliler İşe alımda kullanılan yeni yöntem Grafoloji

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.