27 Nisan 2024, Cumartesi

İmamoğlu'nun işaret ettiği başkandan yanıt geldi!

İmamoğlu'nun işaret ettiği başkandan yanıt geldi!

İmamoğlu'nun işaret ettiği başkandan yanıt geldi! Sadece tek bir iddiaya yanıt verdi

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, selefi Mevlüt Uysal döneminde 30 bin 798 kişinin işe alındığı iddialarına yanıt geldi. İddianın gerçek dışı olduğunu söyleyen Mevlüt Uysal, işe alımların "Taşeron Yasası" kapsamında belediye şirketlerinde çalışan personellerin kadroya geçişi olduğunu belirtti. Uysal, 5 bin 608 kişinin sabıka kaydı olmadan işe alındığı, bazılarının terörden kaydı olduğu iddiasına ise yanıt vermedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik terör soruşturmasıyla ilgili bir kez daha kameralar karşısına geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenen İmamoğlu, AK Partili belediyelerle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

 

İMAMOĞLU'NDAN "30 BİN 798 KİŞİ İŞE ALINDI" İDDİASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mevlüt Uysal döneminde işe alınan personellerin bazılarından sabıka kaydı alınmadığı, arşiv araştırması istenmediği, bazı personellerin de terörist kaydının bulunduğunu iddia etti. İmamoğlu, Uysal döneminde İBB'ye 30 bin 798 kişinin işe alındığını öne sürdü.

 

"İDDİALAR GERÇEK DIŞI"

İmamoğlu'nun açıklamalarına eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal'dan yanıt geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Uysal, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğum süre içerisinde 30 bin 798 kişinin işe alındığı iddiası gerçek dışıdır. İşe alım olarak lanse edilenler, kamuoyunda 'Taşeron Yasası' olarak bilinen 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, belediye iştiraklerinde zaten çalışmakta olanların taşerondan kadroya alım uygulamasıdır. Büyükşehir belediye başkanlığı görevinde bulunduğum süre içerisinde İstanbul halkına, yasalara uygun biçimde hizmet edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

 

"İŞE ALINANLARIN SABIKA KAYDINDA SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLİĞİ YAZIYOR"

Mevlüt Uysal'ın, sadece 30 bin 798 kişiyi işe alındığı iddiasına yanıt vermesi dikkat çekti. İmamoğlu, Uysal döneminde işe alınanlar arasında silahlı terör örgütü yöneticiliği, bombalı saldırıdan kaydı bulunanların olduğunu iddia etmişti. İmamoğlu, şunları söylemişti: "Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya temiz, İmamoğlu suçlu. Arşiv araştırmasının yasak olmadığı Mevlüt Uysal ve Ali Yerlikaya döneminde işe alınan 4116 kişiden 1800 kişiden arşiv araştırması istenmemesinin sebebini nereye koyacaksınız? Ben hülleciyim ama onlar değil, öyle mi? Mesela Uysal döneminde işe alınan kişilerin sabıka kayıtlarında silahlı terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği yazan 2 kişi işe girmiş. Bana suçlusun diyor ama 6 terör iltisaklısını işe alan Yerlikaya suçsuz. Bütün bu uygulamalarda İmamoğlu suçlu ama bana suç olan uygulamalar bu ikisine serbest. İmtiyazlı gruplar oluştu da bizim haberimiz mi yok? Ben hiçbir zaman ılık su demokratı olmayacağım. Türkiye bu duruma tanık olacak.

 

"5 TERÖRİST KAYDI VAR"

Bu ülkede terör sorunu ben İBB Başkanı olunca mı başladı? 28 Eylül 2017-31 Aralık 2018 döneminde Mevlüt bey 30798 kişiyi işe alıyor, 5608 kişiden sabıka kaydı olmadan işi almışlar. 5870 kişinin de adli sicili kamu seçeneğinden değil, özel sicilinden alınmış. Bakan bey hülle m demiştin? İşe alınanlar arasında bombalı saldırı gerçekleştirenler dahil 5 terörist kaydı var. İşe alınanların 3'te 1'inden arşiv araştırması talep edilmemiş. Sayın Bakan soruma net olarak yanıt ver. Bu ülkede terör ben İBB Başkanı olduktan sonra başlamadığına göre bu dönemlerde İBB'ye terörle iltisaklıların sızmasına neden izin verdiniz? İBB'yi neden mercek altına almadınız? Arşiv araştırmaları gelmesine rağmen kılınızı dahi neden kıpırdatmadınız? Alenen görevi ihmal suçunu nasıl işlersiniz? Benim vicdanım ve ahlakım milyonlarda vatandaşıma terörist diye hitap edilmesini kaldırmıyor. Bu vicdansızlıktır, insanlarımıza zulümdür. Evrensel hukuku önemsemiyorsunuz ama siz Allah'ın elçisinin sözlerini bile önemsemiyorsunuz."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Mevlüt Uysal İstanbul Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.