27 Nisan 2024, Cumartesi

İlaç fiyatlarına gelen zamma isyan etti

İlaç fiyatlarına gelen zamma isyan etti

AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne transfer olan Suat Kılıç, ilaç fiyatlarına gelen zamma isyan etti

AK Parti'den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi'ne katılan eski bakan Suat Kılıç, ilaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuruna yüzde 30,5 zam yapılmasına isyan etti. Kılıç, "Zamlar enflasyonu, enflasyon faizleri tetiklemeye devam ediyor. Halkımızı fakirleştiren, maaş artışlarını ele geçmeden eriten bu kısırdöngüden çıkmak mümkün." ifadelerini kullandı.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri, temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi. Bu karara tepki gösteren eski AK Partili, Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç "Zamlar enflasyonu, enflasyon faizleri tetiklemeye devam ediyor. Halkımızı fakirleştiren, maaş artışlarını ele geçmeden eriten bu kısır döngüden çıkmak mümkün. Çare bizde. Yeniden Refah Partisi'nde." dedi.

 

YÜZDE 30,5 ZAM

'Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 Euro değeri, Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi. Artışla, fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 48,41 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 25,30 TL oldu.

 

"4 TL'YE KADAR OLAN ARTIŞLAR DİKKATE ALINMAYACAK"

Karar ile; dönemsel Euro değeri güncellemesinde, geçici 7'nci madde kapsamında uygulanan 4 TL'ye kadar olan artışlar dikkate alınmayacak. Güncelleme sonrasında uygulanacak olan 4 TL'ye kadar olan artışlar, TL değerinde değişiklik yapılmadan ürünlerin depocuya satış fiyatları üzerine eklenecek.

 

 

"ÇARE BİZDE"

Bu kararın ardından eski AK Partili, Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıç, "İlaç fiyatlarına esas alınan 1 Avro bedeli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile0,5 artırıldı. Bu, 24 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tıbbî ürünlerde0,5 zam demek. Zamlar enflasyonu, enflasyon faizleri tetiklemeye devam ediyor. Halkımızı fakirleştiren, maaş artışlarını ele geçmeden eriten bu kısırdöngüden çıkmak mümkün. Çare bizde. Yeniden Refah Partisi'nde. Milli Kaynak Paketleri'nde." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Yeniden Refah Partisi Suat Kılıç AK Parti Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.