29 Mart 2024, Cuma

İkinci el Togg için 3.5 milyon istemişti, inceleme başlatıldı

İkinci el Togg için 3.5 milyon istemişti, inceleme başlatıldı

İkinci el fiyatıyla gündem yaratan Togg satıcısı, fiyat politikasını artırmak amaçlı yaptığı girişim sonucunda hakkında inceleme başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir ilan sitesinde yer alan ikinci el Togg ilanı gündem yaratmıştı. Sıfırı 953 bin TL'den başlayan ikinci el Togg için 3,5 milyon lira değer biçmişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz TOGG üzerinden akılalmaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

 

Yerli otomobil Togg'un kura ile belirlenen ilk sahipleri Nisan ayında belirlenirken, T10X modelinde teslimler ay başından itibaren başladı. Togg'un fiyatı V1 RWD standart menzil için 953 bin TL, V2 RWD standart menzil için 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD uzun menzil içinse 1 milyon 215 bin TL olarak belirlenmişti.

 

3 KATINDAN FAZLASINI İSTEDİ

Sıfırı 953 bin TL'den başlayan aracın fiyatı 3 milyon 500 bin ila 4 milyon lira arasında satışa sunuldu. Söz konusu ilanların ardından Togg, kısa sürede alıcı bulurken 3 katı fazla fiyat ise dikkat çekti.

 

RTÜK BAŞKANI: İNCELEME BAŞLATILDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından "KESK Konfederasyonu'na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz TOGG üzerinden akılalmaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

TOGG Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.