27 Nisan 2024, Cumartesi

İki kadının evlat edindiği iddialarına yanıt:

İki kadının evlat edindiği iddialarına yanıt:

İki kadının evlat edindiği iddialarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yanıt: Biri annesi diğeri de halası

 

İki kadının, bir bebeğin anne ve baba rollerini üstlenerek evlat edindiği iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Olaya dahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kadınlardan birinin bebeğin annesi diğerinin de halası olduğu, evlat edinme durumunun olmadığı belirtildi.

 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan 2 kadının, 1 bebeğin anne ve baba rollerini üstlenerek bakımını sağladığı ve evlat edindiği öne sürüldü. Kadınların bebekle çekildikleri fotoğrafı "Artık 3 kişilik bir aileyiz, hoş geldin oğlum" notuyla paylaşması ise kafaları karıştırdı. Olayın yayılması sonrasında sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada iki kadının bir bebeğin anne ve baba rollerini üstlenerek bakımını sağladığına ilişkin paylaşımlar üzerine açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, paylaşımı yapan kadınların kimlik ve adres bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından talep edildiği belirtildi.

 

"BİRİ ANNESİ DİĞERİ HALASI"

Kişilerin, inceleme yapılmak üzere gidilen kayıtlı ikametlerinde olmadıklarının görüldüğü, bunun üzerine paylaşımı yapan kadınların geçici adreslerine gidildiği ve Yeliz Günay ile görüşüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Yapılan görüşmede, Yeliz Günay paylaşıma konu olan bebeğin kendi öz çocuğu olduğunu, babasının ise Kaan Güler isimli bir erkek olduğunu belirtmiştir. Paylaşımlarda yer alan diğer kadının Kaan Güler'in kardeşi yani bebeğin halası Nuray Güler olduğunu ve Nuray Güler ile aynı zamanda iş arkadaşı olduklarını ifade etmiştir. Anne Yeliz Günay, bebeğin babası Kaan Güler'in resmi olarak bir başkasıyla evli bulunduğunu ancak evlilik dışı birlikteliklerinden doğan çocuğuna da soy ismini verdiğini ve bebeğin bakımını iki ailenin birlikte yaptığını söylemiştir. Daha önce yapılan paylaşımlarda iddia edildiği gibi olayda herhangi bir evlat edinme durumu söz konusu değildir. Ailenin 12 aylık öz bebeği hakkında detaylı inceleme yapılacaktır. Bebeğin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimi Bakanlığımız için aslolandır."

 

"İŞİMİZİ YAPIYORUZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu açıklamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu konularda dedikodu içeren bilgilerle, Bakanlıkları itham etmek yerine, kendi işinizi yapmanız daha yerinde bir davranış olur. Zira biz işimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Siber Suçlarla Mücadele Emniyet Genel Müdürlüğü Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.