27 Nisan 2024, Cumartesi

İddia ediyorum ev fiyatları ve kiralar 2023'te düşecek

İddia ediyorum ev fiyatları ve kiralar 2023'te düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, son dönemlerde durdurulamayan satılık ev fiyatlarına ve kira zamlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Aşa, "İddia ediyorum ki bu sene sonunda satılıklarda da kiralıklarda da düşüş başlayacak. 2023'te 10 bin TL'lik evlerin 6-7 bine, en kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz." dedi.


Son aylarda enflasyonun artışı, doların yükselişi, fahiş fiyatlar sonrasında vatandaşın alım gücü düştü. Hayat pahalılığı her alanda kendini hissettirirken, satılık ve kiralık ev fiyatları da uçtu. Hükümet bu konuda bazı önlemler alsa da ev fiyatlarında beklenen düşüş bir türlü gerçekleşmedi.

 

"İDDİA EDİYORUM EV FİYATLARI VE KİRALARDA DÜŞÜŞ BAŞLAYACAK"

Kiracılar yapılan zamlardan isyan ederken, Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'ye konuşan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Aşa, "İddia ediyorum ki bu sene sonunda satılıklarda da kiralıklarda da düşüş başlayacak. 2023'te 10 bin TL'lik evlerin 6-7 bine, en kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz. Bu çok basit bir hesap. Türkiye'de kiracı profiline baktığımızda kimse 30-40 bin kazanmıyor." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.