28 Nisan 2024, Pazar

 İçtiği sudan beyin yiyen amip kaptı hayatı kabusa döndü!

 İçtiği sudan beyin yiyen amip kaptı hayatı kabusa döndü!

ABD'de 69 yaşındaki bir kadın içtiği sudan beyin yiyen amip kaptı. İçtiği suyu, su filtresi ile sterilize ettiğini söyleyen kadının beyni gün geçtikçe eriyerek lapa gibi olmaya başladı.

Bir yıllık süreçte beyin yiyen amip, kadının beynindeki sinir dokuyu gün geçtikçe yedi ve beyni kanlı lapaya dönüştürdü.

Baş ağrısı katlanılamaz düzeye gelen kadın sinüs enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye başvurdu. Hastaneye başvuran kadının sol kolunu kontrol edemediği ve mantıklı düşünemediği fark edildi.

Balamuthia mandrillaris tipi amip kaptığı tespit edilen kadın tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Oldukça nadir görülen vaka International Journal of Infectious Diseases dergisinde de yer aldı.

İlk olarak 1986 yılında keşfedilen Balamuthia mandrillaris tipi amip bugüne kadar yalnızca 200 kişide görüldü. Yüzde 89 oranında öldürücü olduğu bilinen Balamuthia mandrillaris'in etkileri haftalar hatta aylar sonra ortaya çıkıyor.

Uzmanlar, sterilize suyun, filtrelenen su değil kaynamış ya da şişelenmiş su olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

ABD'nin New York eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki bir avcı, avladığı sincabın beynini yedikten sonra deli dana hastalığından muzdarip olarak hayatını kaybetti.

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; yaşamını yitiren adam, bilişsel becerilerde azalma ve yürüyememe gibi şikayetler yaşamaya başlayınca bir sağlık merkezine gitti.

Hasta adam, dejeneratif bir beyin bozukluğu (Creutzfeldt-Jakob hastalığı) tanısı aldı. Uzmanlar, bunun deli dana hastalığından kaynaklandığını söyledi. Ancak, doktorlar kısa süre sonra adamın ölümüne neden olan şeyin kontamine olmuş etten kaynaklanmadığını anladı.

 

ABD verileri sonrası borsa yükseldi dolar düştü ABD verileri sonrası borsa yükseldi dolar düştü

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

ABD su kadın Baş ağrısı Hastane Balamuthia mandrillaris tipi Uzmanlar New Yor İngiliz gazete Daily Mail

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.