27 Nisan 2024, Cumartesi

İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı

İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı

Son dakika: İçişleri Bakanlığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ı görevden uzaklaştırdı.

Menderes Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulunca inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma yürütüldü.

                                                                        Mustafa Kayalar

 

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYESİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

                                                                        Mehmet Emin Yumuşak

YENİKENT BELEDİYE BAŞKANI DA UZAKLAŞTIRMA ALDI

Ayrıca Mülkiye Teftiş Kurulu, haksız kazanç elde ettiği ve belediyeyi zarara uğrattığı gerekçeleriyle hakkında dava ve soruşturma bulunan Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ın da görevden uzaklaştırılmasını istedi. Bakanlık, Yumuşak'ın da geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son dakika Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak Mustafa Kayalar Mehmet Emin Yumuşak YENİKENT yolsuzluk haberler belediye başkanları stargüney

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.