28 Nisan 2024, Pazar

Hortumda kaybolan Buse’yi arama çalışmaları tekrar başladı

Hortumda kaybolan Buse’yi arama çalışmaları tekrar başladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde hortum nedeniyle dereye sürüklenen otomobilde kaybolan Buse Acar'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Ayla Acar’ın kullandığı otomobil, hortumun etkisiyle Ağva Deresi’ne uçtu. Vatandaşların müdahalesi ile anne araçtan çıkartılırken, 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu. Genç kızı aramak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kemer Sanayi Sitesi önünde başlayan çalışmalara Jandarma Komando Özel  Asayiş Komutanlığından 10, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Sualtı ekibinden 3,  Antalya Emniyet Müdürlüğünden 5 kişilik dalgıç ekibi derede 20 yaşındaki Kader  Buse Acar'ı arama çalışmalarına Jandarma'ya ait iki arama kurtarma köpeğinin de  katılımıyla başladı.Çalışmalarını İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur olay  yerinden yönetiyor.Ekipler havadan, karadan ve dalgıçlar da dere içerisinden arama çalışması gerçekleştiriyor. 

ANNENİN İLK SÖZÜ: KIZIM BULUNDU MU?

Antalya Kemer'de Ağva Deresi'ne uçan otomobilden kurtularak, çevredekilerin yardımıyla kıyıya çıkan Ayla Akkın, olay yerindeki ilk tedavisinin ardından kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.Boyun ve bel bölgesinden aldığı darbelerle yaralandığı tespit edilen Akkın, gözlem altında tutuluyor. Acılarını hissetmediğini, tek düşüncesinin dereye uçan araçta kaybolan kızı Kübra Buse Acar'ın bulunması olduğunu dile getiren Ayla Akkın'ın, kendisine geldikten sonraki ilk sözleri "Kızımdan haber var mı? Kızım bulundu mu?" oldu. Yakınlarının teskin ettiği Akkın, "Kızımdan gelecek haber, benim için her şeyden, canımdan da önemli" dedi.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Kemer ilçesinde hortum nedeniyle dereye sürüklenen otomobilde kaybolan Buse Acar'ı arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Kemer ilçesinde hortum nedeniyle dereye sürüklenen otomobilde kaybolan Buse Acar'ı arama çalışmalarını yerinde inceledi.

İNŞALLAH KIZIMIZA CANLI ULAŞIRIZ

Pakdemirli, olay yerindeki çalışmaları koordine eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur'dan da bilgi aldı. 
 Pakdemirli, "Kızımız kayıp. Devletin her imkanını kullanarak, kızımıza ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah canlı ulaşırız. Çalışmalar devam ediyor. Fırtına Antalya'da 8 ilçeyi etkiledi. En çok hasar Finike ve Kumluca'da" diye konuştu. 

"Taşlar başımızın yanından kurşun gibi geçiyordu"

 Sanayi esnafından Cevdet Başkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş  yerinde çalıştığı sırada büyük bir gürültüyle hortumun ortaya çıktığını belirtti.

Hortumun büyüklüğünü görünce işletmenin içerisine saklandıklarını dile  getiren Cevdet Başkan, şunları söyledi:

 "İş yerinin ortasındaki kolona tutunarak hortumun geçmesini bekledik.  Taşlar başımızın yanından kurşun gibi geçiyordu. O küçük kolon bizi korudu.  Yaşadığımız için mutluyuz.  İş yerinde ve araçlarımızda zarar var. Kader Buse  Acar, komşumuzun kızı. Görmediğimiz, yaşamadığımız bir çileyi yaşadık. Allah bir  daha böyle afet yaşatmasın. Kulaklarım hala çınlıyor. Kızımızı arama  çalışmalarına biz de destek olacağız."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Antalya Kemer Hortumda kaybolan Buse arama çalışmaları tekrar başladı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.