27 Nisan 2024, Cumartesi

Hidayet Türkoğlu: 'Çin’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’nda olacağız'

Hidayet Türkoğlu: 'Çin’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’nda olacağız'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Çin'de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası'nda olacaklarını söyledi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen Ajans Saati programında
İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Anadolu Ajansı Spor Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, ve Demirören Haber Ajansı Spor Müdürü Uğur Demirkırdı'nın gündemle ilgili ve TBF’nin hayata geçirdiği önemli projelere dair sorularına yanıt verdi. 
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın geçmişten bugüne her zaman büyük organizasyonlarda bulunmayı hak eden bir ekip olduğunu ve gelecek yıl Çin’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nın elemelerine Başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde iyi bir başlangıç yaptığımızı belirten Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Grubumuzda dört galibiyetle bir üst tura geçtik. Bu bizi biraz daha avantajlı bir konuma getirdi. Bu turda grubumuzda Slovenya, Karadağ ve İspanya var. 14 Eylül Cuma günü Ankara’da Karadağ ile oynayacağız. 17 Eylül’de de Slovenya ile deplasmanda karşılaşacağız. Bu iki maçı aldığımız takdirde Dünya Şampiyonası’na gitme hedefimize çok yaklaşmış olacağız. Ama sporun kazanmak kadar kaybetmek olduğunu ve son saniyeye kadar rehavete kesinlikle izin vermediğinin de farkındayız. Şu ana kadar bütün ekip bu işe dört elle sarıldı. İnanıyorum ki hep birlikte Çin’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda olacağız.”
“Milli Takımımızda gurur duyduğumuz bir jenerasyon var” 22-30 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek FIBA Dünya Şampiyonası’na hazırlanan A Milli Kadın Takımı'nın son durumuna değinen Türkoğlu, şunları söyledi: 
“Kadın Milli Takımımız şu ana kadarki hazırlık döneminde iyi bir grafik sergiledi. İnanıyorum ki 22 Eylül’de bizi gururla temsil edecek bir hale geleceklerdir. Kadın Milli Takımımızda gurur duyduğumuz bir jenerasyon var. İki defa Olimpiyatlara katıldılar. Avrupa Şampiyonalarında madalyalar, Dünya Şampiyonası’nda derece İnşallah bu sene de iyi bir başarı elde ederlerse tekrar Olimpiyat hakkı kazanacaklardır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hidayet Türkoğlu: 'Çin’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’nda olacağız'

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.