27 Nisan 2024, Cumartesi

HDP'nin terör propagandasına soruşturma

HDP'nin terör propagandasına soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı, terör örgütü PKK'yı ve teröristleri övücü sözde marş okunan, ölen teröristler için "saygı duruşunda" bulunulan kutlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, kesin olmayan  sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan  Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı, terör örgütü PKK ve  teröristleri övücü sözde marşın okunduğu, ölen teröristler için "saygı duruşunda"  bulunulduğu kutlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 
Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, dün HDP tarafından il binasında  gerçekleştirilen toplantıda silahlı terör örgütü ve teröristleri öven sözde örgüt  marşının okunması, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulması, terör  örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılması ve terör örgütü ile  teröristleri öven söylemlerde bulunulması nedeniyle  soruşturma başlattı.
Başsavcılıkça, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP'den Diyarbakır  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mızraklı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk   ve Hülya Alökmen  hakkında terör suçundan yürütülen soruşturma kapsamında dün  gerçekleştirilen program tüm yönleriyle incelemeye alındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Diyarbakır HDP terör propagandası soruşturma

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.