28 Nisan 2024, Pazar

Gazete okuyabilmek için her gün 8 kilometre yürüyor!

Gazete okuyabilmek için her gün 8 kilometre yürüyor!

Giresun'un Güce ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Ahmet Ali Demirel, gazete okuyabilmek için her gün yaklaşık 8 kilometrelik yolu yaya olarak kat ediyor.

Okumayı çok seven 6 çocuk ve 32 torun sahibi Demirel'in, Giyimli Mahallesi'ndeki evi ile ilçe merkezindeki gazete bayi arasında yaklaşık 4  kilometre mesafe bulunuyor.Her gün öğle saatlerinde evinden çıkan Ahmet Ali Demirel, yolu 1,5  saatte yürüyerek ilçe merkezine ulaşıyor. Tek olan gazete bayisindeki gazeteleri  inceleyen Demirel, akşamüstü yine yürüyerek evine dönüyor.Ahmet Ali Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğu ve  gençliğinde Türkiye ile dünyadaki gelişmeleri sadece gazetelerden takip  ettiklerini söyledi.Önce radyo, ardından televizyonun çıktığını ancak gazetelerden hiç  vazgeçmediğini dile getiren Demirel, "Okumayı çok seviyorum ve bu nedenle gazete  okuma alışkanlığımdan teknolojik gelişmelere rağmen vazgeçmedim. Yurt içi ve  dışındaki gelişmeleri her gün yazılı basından takip ediyorum." dedi.Ahmet Ali Demirel, Güce'de tek gazete bayi bulunduğunu ve buraya  ulaşmak için 4 kilometre olan zorlu yolu kat ettiğini belirterek, "Düzenli olarak  kent merkezine gazete okumak için gidiyorum. Dik, yokuş, engebeli ve zorlu  coğrafyadaki yolu büyük bir aşkla katediyorum. Gidiş dönüş yaklaşık 8  kilometrelik yolu yürüyorum." diye konuştu.Zaman zaman geçen araçların kendisini ilçe merkezine kadar götürmek  istediklerini ancak yürüme alışkanlığından vazgeçmemek adına bu teklifleri geri  çevirdiğini ifade eden Demirel, yalnızca çok kar yağdığı dönemlerde ilçe  merkezine gidemediğini anlattı.Ahmet Ali Demirel, hiç yorgunluk hissetmediğini, gazetelere ulaşma  heyecanının kendisini ayakta tuttuğunu kaydetti.
Allah'ın insanlara ilk emrinin "Oku" olduğunu ve bu emri yerine  getirmek için çabaladığını belirten Demirel, gençlere okuma azmiyle örnek olmaya  çalıştığını vurguladı.Ahmet Ali Demirel'in oğlu Hüseyin Demirel ise babasının okuma  alışkanlığı dolayısıyla Güce'de çok sevildiğini ve takdir edildiğini söyledi.Babasının herkese çok okumaları yönünde öğütler verdiğini ifade eden  Demirel, "Her gün gazete okumak için babam kent merkezine geliyor. Evde de  sürekli kitap okuyor. Bize ve herkese okuma alışkanlığı edinmelerini tavsiye  ediyor. Okumanın faydalarını anlatıyor. Örnek teşkil etmeye çalışıyor." şeklinde  konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Giresun Ahmet Ali Demirel 84 yaş gazate okumak 8km yürüyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.