27 Nisan 2024, Cumartesi

Fiyatı çeyrek altınla yarışan çiçek bamyası

Fiyatı çeyrek altınla yarışan çiçek bamyası

Amasya'da hasadından sonra uzun süre muhafaza edilirken parasal değerini hiç kaybetmemesi ve çiçeğinin sarı renginden dolayı yöre halkı tarafından 'çeyrek altın' olarak adlandırılan çiçek bamyasından bu yıl 2 bin tondan fazla üretim gerçekleşti.

'Çeyrek altın' üretimi 2 bin tondan fazla.Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Şeker, 5 bin 760 dekar alanda ekimi yapılan bamyadan 2 bin 258 ton üretim sağlandığını açıkladı.Altın gibi değer kazanmakta Taşova ve Göynücek ilçelerinin üretimde başı çektiği ilde yaz boyunca sabah erken saatlerde çiçeğiyle birlikte toplanmaya başlanan minik bamyaların iğne yardımıyla tek tek ipe dizilerek kurumaya bırakılması sonrası iç piyasanın yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanına 120 TL'ye kadar varan fiyatlarla satışının yapıldığını anlatan Zekeriya Şeker, “Kurusu kış boyunca hatta bir sonraki yıla kadar saklanabiliyor.Hiçbir suretle değer kaybetmemekle birlikte altın gibi değer kazanmaktadır” dedi. Çiçek bamyasının sağlığımıza ne gibi faydaları vardır? Mide ve barsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. A, B, C, K vitaminlerinden oldukça zengindir. Bu yüzden güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşmasında oldukça etkilidir. Bamyanın içerisinde bulunan müsilaj ve reçineli zamklar mideyi kansere karşı korur. Bu sümüksü yapı özellikle çocuklar tarafından pek sevilmese de, aslında en önemlisi onlar için çok faydalı olmasıdır.İçerisinde bulunan çözünen ve çözünmeyen lifler sayesinde barsakların temizliğini yapar, doğal probiyotik özelliğine sahiptir. Kabızlık problemleri yaşayanlara tavsiye edilebilecek harika bir besindir.İçinde bulunan quercetinden de oldukca zengindir. Quercetin kanser hücrelerini yavaşlatması özelliğinin yanında erkeklerde prostat hastalığı ve ağrısında da tedavi edici etkiye sahiptir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

çiçek bamya Amasya fiyatı çeyrek altınla yarışıyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.