28 Nisan 2024, Pazar

Evinin içine giren gözlerine inanamıyor

Evinin içine giren gözlerine inanamıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Erdem Erozan'ın, tüm duvarları 56 yıldır biriktirdiği oyuncak ve süs eşyalarıyla kaplı evi, oyuncak müzesini andırıyor.

İlçeye bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinin duvarlarını oyuncak, resim, maket araba ve maskelerle donatan Erozan, gençlik  yıllarında hobi olarak başladığı tutkusundan vazgeçmedi.Erozan, 24 yaşından beri biriktirdiği sayısız oyuncak ve süs eşyasını  sergilediği eviyle mahalle sakinlerinin de takdirini topladı.Erdem Erozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1962 yılında  oyuncaklara karşı merak duymaya başladığını belirterek, gördüğü ilginç  oyuncakları topladığını söyledi.Bir süre sonra bu alışkanlığının büyük bir tutku haline geldiğini  aktaran Erozan, "Türkiye'de 60 il gezdim ve her gezdiğim yerde ne bulduysam  aldım. Annem ve amcamdan kalan eşyalar derken evi görüp hediye getirenler de  oldu. Evimden hiçbir malzemeyi satmam ama çok isteyen olursa değiş tokuş  yapıyorum." Oyuncak ve süs eşyası sayısının artmasıyla evinin üç odası ile salonun  duvarlarının tamamını kullanmaya başladığını dile getiren Erozan, temizliği de  büyük bir titizlikle kendisinin yaptığını söyledi.Erozan, evi ziyaret edenlerin ilk önce şaşkınlık yaşadığını ancak  odaları gezdikçe bu duygunun beğeniye döndüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:"Birçok farklı meslekten insanlar gelip evimi görünce şaşırıyorlar.  'Bu kadar malzemeyi nereden buldun ve nasıl yerleştirdin' diyorlar. Bu kadar  eşyayı nasıl tek başıma yerleştirdim, burayı nasıl yaptım yani ben de kendime  hayret ediyorum. Bir süre sonra evdeki oyuncak ve süs eşyalarını saymayı  bıraktım. Şu an tam olarak kaç tane var bilmiyorum."Evinde vakit geçirmekten büyük keyif aldığını anlatan Erozan, "Ben  halimden çok memnunum, sevdiğim şeyler olduğu için yaptığım işten zevk alıyorum.  Nasıl güzel bir yerlere bakınca insanın gözü gönlü açılır, bunlara baktıkça  rahatlıyorum ve manevi yönden içim rahatlıyor. Gözüm eşyalarıma aşina olduğu için  evden bir malzeme alınsa fark ediyorum." ifadesini kullandı.Apartmanın giriş katında bulunan evinin balkonunu da çeşitli  çiçeklerle kapladığını aktaran Erozan, iki çocuğu ve torunlarının da kendisini  her ziyarete geldiklerinde evdeki oyuncakları büyük bir beğeniyle incelediklerini  sözlerine ekledi.
  Evin içine girdiğinde ise büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden  Yapar, "Bir insanın bu kadar eşyayı bir araya getirmesi ömür alır. Gençlik  çağlarında kalma bir hobi olduğu ve bu hobinin hala devam ettiğini öğrendim.  Evini adeta müzeye çevirmiş. İsterim ki burayı herkes görsün ve tanısın. Buranın  koruma altına alınması lazım." diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hatay İskenderun Erdem Erozan oyuncak süs müze gündem haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.