28 Nisan 2024, Pazar

En yakınına kadın bir yönetici atadı

En yakınına kadın bir yönetici atadı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, en yakınına kadın bir yönetici atadı

Merkez Bankası Başkanı olmasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Hafize Gaye Erkan, ekibini şekillendirmeye başladı. Erkan, Başkanlık Ofisi Genel Müdürü olarak kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

 

Seçimlerin ardından yeni Kabine'yi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i görevlendirdi. Şimşek'in ekonominin dümenine geçmesiyle bu alandaki kurumların başındaki isimler de değişti. Merkez Bankası Başkanlığına ise Hafize Gaye Erkan getirildi.

GENEL MÜDÜRLÜĞE BİR KADIN ATADI

Gözlerin çevrildiği Erkan'ın ilk hamleleri ise dikkat çekti. İlk iş olarak İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden alan Erkan, yakın çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ise kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

 

PROTOKOL MÜDÜRÜYDÜ

Sözcü'de yer alan habere göre Meriç daha öce İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde protokol müdürü olarak görev yapıyordu. Ayrıca bir dönem özel kalemde de görev aldı.

 

 

SADECE GENEL MÜDÜR VE ALT MAKAMLARA MÜDAHALE EDEBİLİYOR

Merkez Bankası Başkanı'nın yardımcılarını doğrudan Cumhurbaşkanı atıyor. Para Politikası Kurulu üyeleri de yine Cumhurbaşkanı onayı ile atanabiliyor. Başkan ise sadece genel müdür ve altındaki makamlarda değişiklik yapabiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.