28 Nisan 2024, Pazar

 Emekli zam miktarı belli oldu!

 Emekli zam miktarı belli oldu!

- 2019 Ocak emekli maaşı ne kadar olacak?

Kaynak: Takvim

Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli oldu!

Ocak ayına sayılı günler kala emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı ile ilgili yapılan araştırmalarda hız kazandı. Milyonlarca emekli yeni yılda yapılacak maaş artışı için geri sayıma başladı. Yapılacak zam miktarında en önemli detay 2018 yılı ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranları olacakken, diğer taraftan bir müjdeli haber daha geldi. Emekli maaşlarına intibak düzenlemesi yapılacak. Buna göre, maaşlar arasındaki makas kapanacak. En düşük maaşı alan vatandaşlar 2008 sonrası iken bu durum intibak düzenlemesi ile birlikte kapanacak. Peki, intibak düzenlemesi ne zaman çıkacak? Emekli zammı 2019! İşte merakla beklenen o soruların yanıtları…

Emekliye intibak düzenlemesi! En yüksek ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilik intibak düzenlemesi geliyor. Emeklilik intibak düzenlemesi haberleri sonrası 2000 yılı sonrası emekliler heyecanla gelişmeleri takip ediyor. Türkiye'de uygulanan emekli maaşı formülü 3 farklı şekilde ilerliyor.

2008 sonrası emeklilere bağlanan maaş ile 2000 öncesi emeklilere bağlanan maaş arasında ciddi bir fark bulunuyor. Emeklilik intibak düzenlemesi ile bu farkın azalması planlanıyor. Peki, Emeklilik intibak düzenlemesi ne zaman çıkacak? Emeklilik intibak düzenlemesinden kimler faydalanabilecek? İntibak düzenlemesi ile emekli maaşları ne kadar artacak?

EMEKLİLİK İNTİBAK DÜZENLEMESİ NEDİR?

Türkiye'de emekli maaşı hesabında 3 ayrı formül bulunuyor. En yüksek aylık bağlama oranı 2000 yılına kadar olan çalışmalar için uygulanıyor. Onu, 2000- Eylül 2008 arası izliyor.

En düşük aylık bağlama oranı ise Ekim 2008'den sonrası için uygulanıyor.

 

 Emeklilere 4 bin 800 lira avans müjdesi  Emeklilere 4 bin 800 lira avans müjdesi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Emekli Takvim Emekli maaşları zam Ocak Milyon maaş enflasyon

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.