27 Nisan 2024, Cumartesi

 Emekli için çifte zam! Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

 Emekli için çifte zam! Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekliler için kazanç kapısı kapanmıyor. Milyonlarca emekli Ocak zammı için heyecanla bekliyor. 2 milyon memur emeklisi için Ocak ayında çifte zam göründü. Ekonomistlerin tahminine göre yüzde 4 zamma ilaveten yüzde 3.52 enflasyon farkı söz konusu olabilecek. Peki zam ile birlikte en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte zamlı yeni emekli maaşları hakkında tüm detaylar!

Ocak'ta tüm emekliler için zam yapılacak. Memur emeklileri için zam oranı hakem kurulu kararına göre yüzde 4 olurken, enflasyon farkı ile ikinci bir artış ihtimali de var.

Eğer 2019'un ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5'i aşarsa fark söz konusu olacak. Gerek Merkez Bankası'nın gerekse ekonomistlerin tahminleri de emekliler için enflasyon farkı çıkabileceğini gösteriyor.

EN AZ 190 TL ARTIŞ

Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre, yılın 2. yarısında enflasyon yüzde 8.52 çıkabilecek. Bu durumda memur emeklileri yüzde 3.52 fark alacak.

Maaşlar en az 189,72 lira artacak. En düşük maaş 2 bin 712 lira olacak. Memurlar ve memur emeklileri Ocak'ta hem toplu sözleşme zammı hem de enflasyon farkı alabilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Emekli için çifte zam! Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.