28 Nisan 2024, Pazar

EGM, Milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu

EGM, Milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu

EGM, polise yönelik skandal ifadeler kullanan Yeşil Sol Parti Milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu

 

 

İstanbul Taksim'de dün izinsiz bir şekilde gerçekleştirilmek istenen LGBT yürüyüşüne polis müdahale etti. Olaylara karışan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki ise Türk polisine yönelik skandal ifadeler kullandı. Saki hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türk Polis Teşkilatı'na yönelik 'işgalci' hakareti asla kabul edilemez." denildi.

 

Dün İstanbul Taksim'de düzenlenmek istenen izinsiz LGBT yürüyüşüne Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki de katıldı. Saki, yasağa rağmen yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ'lere izin vermeyen polisleri hedef alıp sert ifadeler kullandı.

 

SKANDAL İFADELER KULLANDI

Saki'nin sarf ettiği, "Bugün Taksim'de yapılması gereken trans onur yürüyüşü, herkesin gördüğü gibi polisin adeta bir işgalci kuvvet gibi Taksim'in her tarafını işgal etmesi nedeniyle Taksim'de yapılamadı. Polis şiddeti gecikmedi. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımızı işkence altında gözaltına aldılar. Bu mücadele trans onur yürüyüşü, LGBTİ'lerin mücadelesi sadece onların mücadelesi değil, her birimizin mücadelesi" ifadeleri sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul'da yasa dışı gösteri yapmak isteyen gruba izin vermeyen polislere ''işgalci'' diyen Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

 

"BU HAKARET KABUL EDİLEMEZ"

EGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Aziz milletimizin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görev yapan, başta terör örgütleri olmak üzere suç ve suçluyla mücadeleyi aralıksız sürdüren Türk Polis Teşkilatı'na yönelik ''işgalci'' hakareti asla kabul edilemez. İstanbul'da yasa dışı gösteri yapmak isteyen gruba izin vermeyen polislerimize ''işgalci'' diyen Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Emniyet Genel Müdürlüğü Yeşil Sol Parti Milletvekili İstanbul Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.