27 Nisan 2024, Cumartesi

Düzenlemede sona gelindi!

Düzenlemede sona gelindi!

'Kimyasal silah' iftirası ile gündeme gelen Türk Tabipleri Birliği'nin isminden ‘Türk' ifadesini kaldıracak düzenlemede sona gelindi. Düzenlemede 5 binden fazla tabip bulunan illerde ikinci bir tabip odası kurulabilmesinin önü açılacak.


Türk Tabipleri Birliği'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'kimyasal silah' iftirasının ardından başlayan tartışma, meslek odalarına yönelik yeni bir yasal düzenlemenin önünü açtı.

 

TRT Haber'in haberine göre; Düzenlemeyle, Türk Tabipleri Birliği'nin de aralarında olduğu meslek örgütlerinin adından "Türk" ifadesi çıkarılacak.

 

Bünyesinde 5 binden fazla tabip bulunan illerde ikinci bir tabip odası kurulabilmesinin önü açılacak.

 

Tabipler Birliği bünyesindeki Merkez Konseyi yerine Yönetim Kurulu getirilecek. Tabip odalarına ödenecek aidatlara da sınır getirilecek. Aidat aylık asgari ücretin yüzde 3'ünden az yüzde 10'undan fazla olamayacak.

 

Çalışmanın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gelecek hafta kabineye sunulması planlanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türk Tabipleri Birliği Bakanlık düzenleme tabip odası

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.