28 Nisan 2024, Pazar

 Dünyaca ünlü işadamı Karpateyn'e ait 2 yat servet bıraktı!

 Dünyaca ünlü işadamı Karpateyn'e ait 2 yat servet bıraktı!

Marmaris'e sabah saatlerinde gelen Cayman bayraklı, 85 metre uzunluğundaki ve 120 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen "Ace" isimli süper lüks yat, Marmaris Cruise Port Limanı'nda küçük iskeleye yanaştı.

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Samvel Karpatyen’a ait 87 metre uzunluğundaki Alman Lüerssen markasını taşıyan Ace isimli yat ve Ace yatının helikopteri, sürat motorları, su oyuncakları gibi tüm ekipmanlarını taşıyan Hollanda Damen markalı 67 metre uzunluğundaki destek teknesi Garçon isimli yatlar Marmaris Limanın yanaşıp yakıt ikmali yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yakıt ikmali saatler sürerken yat ve destek teknesinin sahibi adeta servet bıraktı.İçerisinde 20'ye yakın lüks kabini bulunan yatta, bir sürat teknesi ve helikopter pisti de yer alıyor. Süper lüks yata destek amacıyla geldiği bildirilen ve sürat botları ile helikopterin bulunduğu 67 metre uzunluğundaki "Garcon" isimli yat da büyük iskeleye bağlandı.

Yatların çevresinde akaryakıt alımı için özel tedbirler alındı. Güvenlik kontrollerinin ardından gümrük alanına yanaştırılan lüks yatlara İzmir Aliağa’dan getirilen 12 ayrı akaryakıt tankeriyle ikmal yapıldı. Yakıt ikmali sırasında "Ace" isimli yata yiyecek içeceğin yanı sıra çiçek buketleri de taşındı.

Her iki yata toplam 400 bin litre yakıt ikmali yapıldığı bildirildi. Yakıt için 1,5 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığı belirtildi.

2.8 MİLYAR DOLARLIK SERVET

Forbes dergisi verilerine göre 2.8 milyar dolarlık servete sahip Ermeni asıllı Karpetyan'in, 1990'da Rusya'ya yerleşip Tashir Holding isimli firmayı kurduğu ve Moskova caddelerini aydınlatan elektrik dağıtım firmasına da sahibi olduğu belirtildi.

 

 

İzmir merkezli operasyonda 52 kişi gözaltında İzmir merkezli operasyonda 52 kişi gözaltında

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Marmaris zengin Samvel Karpatyen Alman Lüerssen Ace Süper lüks İzmir Aliağa Güvenlik SERVET

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.