27 Nisan 2024, Cumartesi

Doğal gaza yüzde 224 zam mı geldi?

Doğal gaza yüzde 224 zam mı geldi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Doğal gaza yüzde 224 zam geldi" iddialarının ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. İddiaların gerçek dışı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatında yüzde 224 değil, ortalama yüzde 1 artış yaşanmıştır. Bu oran sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık yüzde 0,5'e tekabül etmektedir." ifadelerine yer verildi.

"Doğal gaza yüzde 224 zam geldi" iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatında yüzde 224 değil, ortalama yüzde 1 artış yaşanmıştır. Bu oran sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık yüzde 0,5'etekabül etmektedir." dedi.

 

DOĞAL GAZA YÜZDE 224 ZAM İDDİASI

Akaryakıta yapılan zammın ardından bir doğal gazla ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Doğal gaza yüzde 224 zam yapıldığı öne sürüldü. İddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "yüzde 224 zam" iddialarının gerçek dışı olmadığı belirtildi.

 

"YÜZDE 224 DEĞİL, YÜZDE 1 ARTIŞ YAŞANDI"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarında yüzde 224 değil, ortalama yüzde 1 artış yaşanmıştır. Bu oran sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık yüzde 0.5'e denk gelmektedir.

 

"METREKÜP FİYATINDA YÜZDE 6 ARTIŞ"

Doğal gazda metreküp başına ÖTV 0.0747 lira olarak güncellenmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir.

 

"İDDİA DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan, Avrupa'da doğal gaz faturalarındaki vergi yükü ortalama yüzde 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye'de KDV ve ÖTV artışlarıyla birlikte yüzde 18 seviyesine (Avrupa'nın yarısına) yaklaşmıştır. 'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiası doğru değildir."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Zam Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.