27 Nisan 2024, Cumartesi

Diyarbakır'da arazi kavgası: 9 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır'da arazi kavgası: 9 ölü, 2 yaralı

Son dakika: Diyarbakır'da Serçeler köyünde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tarlanın ateşe verilmesiyle başlayan kavgada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

 

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, kavganın nedeninin 200 dönümlük bir arazi olduğunu söyledi. Güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri alırken, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Serçeler köyünde iki aile, arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

 

 

KÖYDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri köyde önlem alırken, jandarma helikopteri de havadan destek verdi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde de polis, geniş önlemi aldı.

 

 

ARAZİ 200 DÖNÜMLÜK

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Kavganın iki aile arasında çıktığını belirterek, "200 dönümlük bir arazi nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız bölgeye gönderilen sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri aldı" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Diyarbakır 3. Sayfa Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.