27 Nisan 2024, Cumartesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıkları ve ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Çekilme sürecini ABD ile birlikte koordine edeceğiz. Bu çekilmenin PYD'nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza ilettik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralarında İhlas Medya Ankara temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da bulunduğu medyanın Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Çavuşoğlu toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıkları ve ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Çekilme sürecini ABD ile birlikte koordine edeceğiz. ABD ile her düzeyde görüşüyoruz ABD'nin çekilmesi sonrası Suriye'deki boşluğun terör örgütleri tarafından doldurulmaması için çalışıyoruz. Bu çekilmenin PYD'nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza ilettik. Münbiç'te gecikme olduğunu ABD de kabul ediyor. Türkiye Fırat'ın doğusuna girmek için fazla beklemeyecek. Dünya, TSK'nın Fırat'ın doğusuna girmesini kabul ediyor" ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ise Çavuşoğlu, "Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili BM soruşturması için bazı ülkelerle görüşüyoruz" diye konuştu.  

FETÖ'nün Güney New Jersey imamı tutuklandı
FBI'ın FETÖ soruşturmasını ciddiye aldığını söyleyen Çavuşoğlu, "New Jersey'de bir imamın tutuklandığını New York'ta vatandaşlarımız bize söyledi" açıklamasında bulundu.
Çavuşoğlu, Halkbank soruşturması ve Hakan Atilla davasına ilişkin artık bir gelişme beklediklerini de açıkladı.

"Biz ısrarımızı sürdürüyoruz" 
ABD'nin FETÖ'yü iadesiyle ilgili soruya Çavuşoğlu, Trump'ın artık bu konuya vakıf olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
" Biz ısrarımızı sürdürüyoruz. Trump listeyi bizzat Cumhurbaşkanımızdan istedi. 84 kişilik listeyi biz götürdük, Pompeo ve Bolton'a verdik. İlave bilgi ve delilleri Adalet Bakanlığı bize ulaştırdıklarını biz de muhataplarımıza iletiyoruz. FBI'ın ABD'de yürüttüğü soruşturmayı ciddiye alıyorum. Bazı neticelerini görmeye başladık. Büyükelçiliğimize bilgi veriyorlar, bakanlığımıza bilgi veriyorlar."  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkiye Suriye gireceğim derse girer'

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.