28 Nisan 2024, Pazar

Deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek

Deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 4 bin 469 kalıcı konutun yapım çalışması hızla devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından depremlerden etkilenen 11 il arasında yer alan Şanlıurfa’da yapılması planlanan 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evinden, temeli atılan 4 bin 469 konutta çalışmalar sürüyor. Afetzedeler için merkez Eyyübiye ile Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemiyle 3+1 ve 2+1 olarak yapımı süren 897 konutun büyük kısmı tamamlandı. 3 ilçede yapımı tamamlanma aşamasına gelen 897 konutun Aralık ayında depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor. Konutların bulunduğu bölgelerde çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, otopark, spor alanları ve dükkanlar da yer alıyor.

 

Köy evlerinde de çalışmalar sürüyor

 

Konutların yanı sıra köy evlerinde de çalışmalar devam ediyor. Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesi’nde yıl sonunda 22 adet köy evi hak sahiplerine teslim edilecek. Yapılması planlanan 3 bin köy evinin 401’inin de yapım çalışmaları sürüyor.

 

Şanlıurfa’da deprem konutları hızla yükseliyor

 

TOKİ’de görevli uzman Melih Dilmaç, Eyyübiye’de yapımı devam eden konutlarla ilgili açıklamasında, “Şanlıurfa’da 4 bin 469 adet deprem konutu yapım sürecimiz hızla devam ediyor. Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi 363 konut 5 dükkan deprem konutları alanındayız. Konutlarımız depreme dayanıklı olacak şekilde tünel kalıp sistemiyle radyan temel üzerinde tasarlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Toplu Konut İdaresi deprem gündem malatya Kahramanmaraş Hatay depremzede ekonomi ekonomim ekonomimtv deprem konutları

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.